Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

TIGRA PMO

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan. Collega’s die weinig ziek zijn. Een goede sfeer op de werkvloer. Een aantrekkelijke werkgever zijn. Je werknemers zijn je grootste kapitaal. Ben je op zoek naar een manier om je organisatie naar een hoger niveau te brengen? Het PMO van TIGRA helpt je om dit te realiseren.

Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid in relatie tot werk. In het onderzoek worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, dus een PMO is altijd maatwerk. We zorgen er samen voor dat de inhoud volledig aansluit op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

Ons TIGRA PMO bestaat altijd uit drie onderdelen:
1. werkvermogensonderzoek (vragenlijsten vooraf)
2. fysiek onderzoek
3. adviesgesprek

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen

Resultaten

Aan welke knoppen kun jij als werkgever draaien om de duurzame inzetbaarheid van je werknemers te vergroten? Gezonde werknemers hebben meer plezier in hun werk en zijn productiever. Door de gezondheid en het werkvermogen van werknemers te meten, brengen we onder meer in kaart wat jouw organisatie nodig heeft om (langdurig) verzuim te voorkomen. Daarnaast helpt het PMO van TIGRA je inzicht te krijgen in de productiviteit van je werknemers. Het resultaat? De ultieme win-winsituatie: je organisatie haalt betere resultaten én werknemers kunnen gezond hun pensioen halen. De resultaten presenteren wij via een uniek interactief dashboard.

Voordelen van een PMO

Met het aanbieden van het TIGRA PMO:

 • Breng je gezondheidsklachten van je werknemers in beeld.
 • Kom je erachter of eventuele gezondheidsklachten werkgerelateerd zijn.
 • Voorkom je langdurig verzuim van je werknemers.
 • Kom je erachter hoe productief je werknemers zijn.
 • Geef je aandacht aan de werknemers, zij zien het als een soort cadeau.

Vergoeding

We hebben met verschillende verzekeraars goede afspraken over tarieven en vergoedingen. In veel gevallen vergoeden verzekeraars een PMO. Omdat iedere organisatie uniek is, is er altijd sprake van maatwerk. Hierdoor is de prijs van een PMO uitsluitend op offertebasis.

Privacy

Binnen ons PMO staat privacy hoog in het vaandel. Alleen je werknemer heeft inzicht in zijn eigen resultaten. Bij groepen boven de vijftien personen koppelen we informatie terug in ons interactieve dashboard.

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de invulling van een mogelijk PMO. Voordat we een offerte uitbrengen, zullen we telefonisch of per e-mail contact opnemen om nog wat extra informatie uit te vragen om zo een offerte op maat, speciaal voor jullie bedrijf te maken. Dit alles geheel vrijblijvend!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen
De route voor de werknemer 

Benieuwd wat een PMO inhoudt, welke route je werknemers bewandelen en welke stappen zij moeten nemen? Wij hechten veel waarde aan een goede communicatie en voorbereiding. In onze interactieve infographic worden alle stappen voor jouw werknemers beschreven. Van de eerste stap van aanmelden voor het onderzoek tot en met de opvolging van interventies. Alles komt aan bod!

“Ik ben zeer tevreden over het onderzoek, de volledigheid en de vriendelijke professionele benadering van het adviesgesprek”
Adrie Spekle
SHE Specialist bij FrieslandCampina Lochem
Veelgestelde vragen

Wat kost een PMO?

De kosten van een PMO zijn afhankelijk van de inhoud van het PMO. Dit is dus maatwerk. Samen met jou kijken we naar de verschillende functies binnen jullie bedrijf, de aard van de werkzaamheden, de bedrijfscultuur en de risico’s uit de risico-inventarisatie. We maken met deze gegevens een maatwerkvoorstel. Meestal liggen de kosten per werknemer tussen de 100 en 200 euro. We hebben over dit onderwerp ook een blog geschreven. Lees de hele blog hier.

Wat is de inhoud van een PMO?

Hoe het PMO eruit ziet voor jouw bedrijf, hangt af van hoe jouw organisatie er uit ziet. Onderdelen in dit onderzoek kunnen zijn:

Online vragenlijsten:

WorkAbilityIndex (WAI) , vragenlijsten werkomstandigheden, lichamelijk klachten in relatie tot werk, lichamelijke belasting, mentale belasting, PSA , werktempo en hoeveelheid, vragenlijst normen en waarden, plezier en betrokkenheid, BRAVO, vragenlijsten gezondheid, herstelbehoefte.

We werken alleen met gevalideerde lijsten. De mogelijkheid is er om zelf een vragenlijst aan te dragen. Deze kunnen wij dan inbrengen en toevoegen.

Fysiek onderzoek:

 • Lengte, gewicht, BMI
 • Vetpercentage
 • Middelomtrek
 • Bloeddruk
 • Cholesterol (HDL, LDL, ratio)
 • Glucose
 • Hart- en vaatziekte risicoprofiel (HVZ risicoprofiel)

Op basis van de risico’s die in de risico-inventarisatie (RI&E) naar voren komen en de specifieke wensen van het bedrijf worden bovenstaande aspecten aangevuld met:

 • Visus
 • Audiometrie
 • Veerkracht d.m.v. HRV
 • TIGRA FITT
 • Bloedonderzoek uitgebreid
 • Inspanningstest
 • Fysiotherapeutisch bewegingsonderzoek
 • Longfunctie
 • Knijpkracht

Adviesgesprek:

De resultaten van de vragenlijsten en de fysieke testen worden met de deelnemer besproken. Die krijgt een persoonlijk advies om de eigen inzetbaarheid te verbeteren en eventuele risicofactoren voor het ontstaan van inzetbaarheidsklachten te verminderen. Dit doen we met speciale gesprekstechnieken waarmee we de deelnemer stimuleren en prikkelen op eigen regie. Doorverwijzing naar een passend vervolg in de vorm van een interventie is belangrijk om de verandering ook daadwerkelijk handen en voeten te geven.

We hebben over dit onderwerp ook een blog geschreven. Lees de hele blog hier.

Is een PMO wettelijk verplicht?

In de arbeidsomstandighedenwet, artikel 18, staat beschreven dat werkgevers werknemers periodiek in de gelegenheid moeten stellen een onderzoek te ondergaan, dat erop gericht is de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich meebrengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.

Vanaf hoeveel werknemers is een werkgever verplicht om een PMO aan te bieden aan zijn werknemers?

Iedere werkgever is verplicht zijn werknemers een PMO aan te bieden. Wij adviseren je dit eens in de drie jaar te doen, zodat jouw werknemers actueel inzicht hebben in de ontwikkeling van hun inzetbaarheid en eventuele gezondheids- en verzuimrisico’s.

Hoe waarborgen jullie de privacy van een werknemer?

 • ICT systemen voldoen aan NEN 7510 en ISO 27001 met betrekking tot informatiebeveiliging en werken met autorisatie-staffel.
 • Nadat een werknemer voor de eerste keer heeft ingelogd, dient hij/zij zelf een wachtwoord in te stellen.
 • Individuele resultaten zijn enkel inzichtelijk voor de werknemer. Het bedrijf krijgt alleen terugkoppeling op managementniveau van groepen boven de 15 personen.

Welke partijen zijn er betrokken bij de uitvoer?

Om het PMO uit te voeren werken we samen met deze partijen:

 • TIGRA vestiging
 • Informens

Afhankelijk van de locatie(s) van de klant, wordt de keuze gemaakt of een vestiging het contactpersoon is, of het TIGRA beheer kantoor. Onze vestiging het dichtstbij in de buurt, voert het fysieke onderzoek uit. Voor de vragenlijsten, maken we gebruik van een online platform, genaamd Informens. Met Informens hebben we een samenwerking, zodat wij kwalitatief het beste PMO kunnen bieden, dit doen we onder de naam van PMOatWork.

Lees ook
“Georganiseerd, onderscheidend en persoonlijk, dat is het PMO van TIGRA”

“Onze machines krijgen jaarlijks een servicebeurt. Wij willen onze werknemers ook eens in zoveel tijd een ‘servicebeurt’ aanbieden in de vorm van een Preventief Medisch Onderzoek”, aldus Nynke ...

Wettelijke verplichting PMO en verschil PMO/PAGO

Is het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan je werknemers verplicht? Wat is de frequentie van het aanbieden van een dergelijk onderzoek en zit er een verschil tussen een Periodiek ...

“Een duidelijke opzet van de Health Check met je eigen resultaten in een persoonlijke omgeving”

“Wij zagen het aanbieden van de Health Check echt als een cadeautje voor onze werknemers”, zo begint Geerten Teekens, P&O adviseur bij het Van Lodenstein College voor de locaties Barneveld en ...

“80% van onze werknemers deed mee met het PMO”

“Het Preventief Medisch Onderzoek wat TIGRA bij ons heeft uitgevoerd, heeft tot mooie vervolgstappen geleid”. Dirk Spoor, directeur bij Rederij Doeksen, heeft in zijn vorige functie als hoofd P&a ...

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulan ...

“Het aanbieden van een Health Check is een teken dat je om je werknemers geeft”

“Een Health Check is net als een APK van een machine. Het is goed om te weten hoe je ervoor staat”, aldus Catrinus van der Leest, werkzaam bij Ree B.V. “De Health Check die ik een tijdje geled ...

Offerte PMO aanvragen

Weten hoe een PMO binnen jouw bedrijf eruitziet? We delen graag een op maat gemaakt voorstel met je. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan. Wij denken graag mee om jouw werknemers zo inzetbaar mogelijk te maken en te houden.

Aanvragen