In gesprek over duurzame inzetbaarheid

Offerte Inzetpraat aanvragen

Inzetpraat

Een gesprek over duurzame inzetbaarheid, je hoort het steeds vaker. De gesprekken voor dit jaar staan wellicht alweer gepland, maar weten de leidinggevenden binnen jouw bedrijf hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen voeren? Of hebben ze behoefte aan een opfriscursus over duurzame inzetbaarheid? Dan is de interactieve training Inzetpraat precies wat ze nodig hebben! 

Inzetpraat is dé training voor leidinggevenden waarbij zij op een laagdrempelige manier leren hoe ze een inzetbaarheidsgesprek met werknemers kunnen voeren. Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief gesprek, met als basis het Huis van werkvermogen. Hoe breng je het ‘moeilijke’ onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake?

Inhoud van de training

Inzetpraat is een interactieve training.  Onze adviseur legt de begrippen ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘het Huis van werkvermogen’ uit en er wordt tijdens de training aandacht besteed aan:

  • gesprekstechnieken;
  • de opbouw van een inzetbaarheidsgesprek;
  • do’s en don’ts tijdens een inzetbaarheidsgesprek;
  • persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en gedragsverandering.

De training kan zowel online als fysiek worden gegeven.

Evaluatie

Een aantal weken na de training vindt een evaluatie plaats met de groep leidinggevenden. Hoe verliepen de gesprekken, heeft het zijn vruchten afgeworpen, of zijn er nog vragen? Samen met de adviseur wordt er gekeken of de informatie al in de praktijk is gebracht of dat er nog hulp nodig is.

Voordelen van een training Inzetpraat

Met het aanbieden van een training Inzetpraat:

  • Train je leidinggevenden om een goede inzetbaarheidsgesprekken te kunnen voeren.
  • Krijg je aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
  • Leren ze diverse gesprekstechnieken.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen
Lees ook
Enthousiaste werknemers over inzetbaarheidsgesprek met leidinggevende

Hoe halen onze werknemers fit en gezond het pensioen? Met die vraag speelde bedrijfsleider sociale werkvoorziening Ron Ensink, werkzaam bij gemeente Losser. Ze wilden met hun werknemers in gesprek, ma ...