Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Kort telefonisch consult

Werknemer direct aanmelden

Fysiek fitcheck

Heb jij binnen je bedrijf te maken met veel zieke of verzuimende werknemers? Dan ben je ongetwijfeld op de hoogte van de verzuimkosten die dit met zich meebrengt. Wat jouw organisatie nodig heeft? Onze Fysiek fitcheck. Een unieke oplossing die jou helpt proactief om te gaan met verzuim. Al voordat jouw werknemers zich ziekmelden. 

De werknemer meldt zich via een AVG-proof omgeving aan waarna onze adviseur contact legt met de werknemer. Hierdoor hoeft de leidinggevende en/of HR-adviseur niet op de hoogte gebracht te worden van de desbetreffende klachten. Daarmee verlagen we de drempel voor werknemers om hun klachten bespreekbaar te maken.

Snelle interventie, zonder wachttijd

Wij hebben de Fysiek fitcheck ontwikkeld om een werknemer die kampt met fysieke klachten laagdrempelig en zonder wachttijd te laten screenen door een adviseur. Met deze dienst wordt een snelle interventie mogelijk en kan verzuim of mogelijke uitval worden voorkomen. 

Door het tekort aan bedrijfsartsen duurt het vaak minstens zes weken voordat een interventie opgestart wordt. De kosten voor deze wachttijd kunnen al snel oplopen tot duizenden euro’s. De Fysiek fitcheck is een snelle en kostenefficiënte oplossing waarin de bedrijfsarts niet altijd direct nodig is. Met de Fysiek fitcheck worden de wettelijke verplichtingen, zoals voorgeschreven in de Wet van Poortwachter, nagekomen zonder tussenkomst van een bedrijfsarts. Bovendien wordt het potentiële verzuim direct aangepakt. Door deze snelle interventie kan de verzuimperiode tot vier weken verkort worden en is de werknemer weer snel inzetbaar.

Werkwijze

Werknemers met fysieke klachten melden zich online aan voor een Fysiek fitcheck. Na het aanmelden wordt er een e-mail verzonden met een link naar de vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst kost vijf à tien minuten. Daarna wordt er binnen 48 uur telefonisch contact gelegd door de adviseur die samen met de werknemer bespreekt welke mogelijke interventie ingezet kan worden. Dit gesprek duurt ongeveer tien minuten. Tijdens het telefoongesprek kan de adviseur vaak al praktische tips geven, advies geven voor een Werkplekonderzoek of Intake voor verdere begeleiding.

De kosten zijn €41,- per telefonisch consult. Deze kosten verdien je als werkgever snel terug doordat verzuim wordt voorkomen of verkort. Snelle terugkeer in eigen werk is altijd ons doel!

Voordelen van de Fysiek fitcheck

Door het aanbieden van de Fysiek fitcheck:

  • Geef je je werknemers de mogelijkheid direct actie te ondernemen.
  • Pak je (mogelijk) verzuim snel aan.
  • Verlaag je de verzuimkosten.
  • Voorkom je (langdurig) verzuim.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen
Lees ook
“De NS Fysiek fitcheck is efficiënt en biedt uitkomst”

Een laagdrempelig programma waarvoor de werknemer zichzelf kan aanmelden Als Manager Fit Preventie bij NS is Marcus Hoen op beleidsniveau verantwoordelijk voor het voorkomen van fysieke en mentale kla ...