Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Laat stress voor je werken!

Offerte VR training aanvragen

Virtual Reality mindset training

Hoe kan ik stressvrij worden? Dit is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is simpel: dat kan niet. Het op de juiste manier inzetten kan wel!

Welkom in de wereld waar je hersenen geactiveerd, gekneed en getraind worden door moderne technologie. Met een Virtual Reality game wordt door middel van coaching de stressmindset getraind. De werknemer leert de werking van het eigen stresssysteem heel precies kennen en deze positief te gebruiken.

In vier sessies van 60 minuten leert je werknemer zijn/haar eigen stresssysteem kennen en wordt de stressmindset getraind. Er wordt aangeleerd om stress en energie positief te gebruiken. In de training gaan we samen met de werknemer leren, ervaren en groeien zodat hij/zij de regie op de eigen energie kan pakken. Herkenning is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress kan veranderen in stress die je gezondheid aantast. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van situaties uit het dagelijks leven, met als doel dat de werknemer meer leert over zichzelf en zich kan focussen op ontwikkeling. Wanneer de werknemer meer weet over hoe zijn/haar lichaam werkt, is het zorgen voor jezelf en je gezondheid beter te doen.

Werking

Met de game ga je op avontuur naar een exotisch eiland, waar je in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld glazen stressballen verplaatsen. Dit lukt alleen als je het juiste stressniveau hebt bereikt. Anders valt de bal uit je handen. In een ander level moet je boze wespen kalmeren door jezelf te ontspannen. Zo voorkom je dat ze je steken en je een leven verliest. In de moeilijkste levels moet je lianen beklimmen en op deze manier een ravijn oversteken. Maar pas op! Als je niet het juiste stressniveau hebt, passend bij de kleur liaan, val je naar beneden.

Tijdens het spel draag je een biofeedbackband, die onder andere je hartslag meet gedurende de game. De adviseur kan op de laptop meekijken en kan in de gaten houden wat de hartslag en ademhaling is. De theorie hierachter is dat mensen voortdurend bezig zijn zich aan te passen aan de eisen die de omgeving stelt. Soms moeten we ineens extra alert zijn en op een ander moment zak je weer even in ontspanning. Stressreacties zijn dus te meten door het volgen van de hartslag. En dat is precies waar het in de game om draait.

Inzet Virtual Reality mindset training

Wij zetten de VR-game in als onderdeel van de Gedragsmatige fysieke training (GFT). Ook is het mogelijk om de VR-sessies aan te bieden als gerichte interventie. Als de werknemer last heeft van burn-out klachten, angst en spanningen of veel moet werken onder druk of grote beslissingen onder druk moet nemen. Een training kan ook in deze situaties zeker van pas komen. Zo kan de stressmindset preventief worden getraind om stress de baas te blijven!

Als ondersteuning op de module Virtual Reality mindset training ontvangt de werkenemer ook een e-learning. De e-learning, welke ingaat op de theorie achter de interventie, helpt om de mindset van de werknemer over stress te veranderen.

Voordelen van een Virtual Reality mindset training

Door het aanbieden van een Virtual Reality mindset training:

  • Leert jouw werknemer stress herkennen en het op een positieve manier te gebruiken.
  • Worden situaties uit het dagelijks leven aangegrepen als leermomenten.
  • Ontvangt de werknemer een gratis e-learning als verdieping op de theorie erbij.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen
Lees ook
Leren spelen met je eigen stresssysteem

Als leidinggevende van een openbaar vervoersbedrijf stuurde Wilco Visser* met enige regelmaat werknemers door naar TIGRA voor een passende interventie. Werknemers waren veelal lovend over de intervent ...