Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Interactieve voorlichting voor groepen

Offerte voorlichting en training aanvragen

Voorlichting en training

Kunnen jouw werknemers wel een opfriscursus over een bepaald onderwerp gebruiken? Of een voorlichting over de juiste manier van werken op de werkplek? Onze voorlichting en training is gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van jouw werknemers. Of ze nou veel achter een computer zitten of constant in beweging zijn, wij stemmen onze training volledig af op jouw bedrijf!

De training wordt altijd op dezelfde wijze opgebouwd. Het voortraject bestaat uit een onderzoek op de werkplek. Hierbij worden verschillende zaken in kaart gebracht, waaronder:

  • werkgerelateerde risico’s
  • (regel)mogelijkheden
  • hulpmiddelen

Vervolgens is er een interactieve voorlichting voor de werknemers. De risico’s uit het voortraject worden via beeldmateriaal en interactieve technieken duidelijk gemaakt. Tijdens deze groepsinstructie is er veel aandacht voor het individu

Verschillende onderwerpen

We bieden drie soorten voorlichting en trainingen aan:

1. Omgaan met fysieke belasting

In deze training wordt er aandacht besteed aan lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld tillen, dragen, duwen en trekken. De spieren en gewrichten in de rug, schouders en armen worden tijdens beroepen met fysieke arbeid dusdanig gebruikt dat fysieke overbelasting kan ontstaan. Tijdens de training leren jouw werknemers hoe ze moeten omgaan met fysieke belasting in hun dagelijkse werk en wat het langetermijneffect kan zijn van verkeerde uitvoering. Op deze manier vindt er gedragsverandering plaats. Na de training zijn jouw werknemers bewust aan het werk!

2. Omgaan met beeldschermwerk

Langdurig werken achter een beeldscherm kan tot gezondheidsklachten aan armen, nek en schouders leiden. Ook oogklachten komen vaak voor bij langdurig werken achter een beeldscherm. Bovendien gaat werken achter een beeldscherm vaak gepaard met  zittend werk, wat het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten verhoogt. Ook kan intensief werken met een beeldscherm leiden tot stressklachten. Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de training ‘Omgaan met beeldschermwerk.

3. Dynamisch werken

Hoeveel beweging hebben jouw werknemers tijdens een werkdag? Lopen of staan ze regelmatig? Dynamisch werken is het bewust kiezen van herstelmomenten tussen de werkzaamheden door. Regelmatig een stukje lopen of staan is erg belangrijk voor de stimulatie van de bloedsomloop. Zo raken de benen en rug minder snel vermoeid. Omdat dynamisch werken een nieuwe manier van werken is, vraagt dit herhaling en aandacht van jouw werknemers. Gedragsverandering en bewustwording vormen de sleutels tot succes. . De voorlichting en training is een belangrijke preventieve stap en levert een goede bijdrage aan gezondheid en welzijn op de werkvloer.

Voordelen van een voorlichting en training

Door het aanbieden van een voorlichting en training:

  • Krijgen werknemers een interactieve voorlichting rondom hun eigen werkplek.
  • Vergroot je de kennis en bewustwording binnen je bedrijf.
  • Krijgen de cursisten praktische tips en adviezen.
  • Krijg je altijd een op maat gemaakte voorlichting, afgestemd op jouw bedrijf.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen
Lees ook
“Door de fijne samenwerking voelt de TIGRA adviseur net als een collega”

“Een jaarlijkse voorlichting en training over het onderwerp fysieke belasting vinden wij erg belangrijk”, zo vertelt Roel Evers, Arbo coördinator van Caparis. Hij is verantwoordelijk voor de arbe ...