Interactieve voorlichting voor groepen

Offerte voorlichting en training aanvragen

Voorlichting en training

Kunnen jouw werknemers wel een opfriscursus over een bepaald onderwerp gebruiken? Of een voorlichting over de juiste manier van werken op de werkplek? Onze voorlichting en training is gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van jouw werknemers. Het maakt niet uit of ze nu veel achter een computer zitten of juist constant in beweging zijn. Wij maken een training die helemaal is afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden binnen jouw bedrijf.

In alle gevallen wordt de training op dezelfde wijze opgebouwd. Het voortraject bestaat uit een onderzoek op de werkplek. Hierbij worden verschillende zaken in kaart gebracht zoals:

  • werkgerelateerde risico’s
  • (regel)mogelijkheden
  • hulpmiddelen

Vervolgens is er een interactieve voorlichting voor de werknemers. De risico’s uit het voortraject worden via beeldmateriaal en interactieve technieken duidelijk gemaakt. Tijdens deze groepsinstructie is er veel aandacht voor de individu.

Verschillende onderwerpen

We bieden drie soorten voorlichting en trainingen aan:

1. Omgaan met fysieke belasting

Tijdens deze training wordt er aandacht besteed aan lichamelijke inspanning. Bijvoorbeeld tillen, dragen, duwen en trekken. De spieren en gewrichten in de rug, schouders en armen worden tijdens beroepen met fysieke arbeid zo regelmatig gebruikt dat fysieke overbelasting kan ontstaan. Na de training weten jouw werknemers hoe ze moeten omgaan met fysieke belasting in hun dagelijkse werk. Ze zijn ervan bewust wat het langetermijneffect kan zijn van verkeerde uitvoering, hierdoor vindt er ook gedragsverandering plaats. Vanaf heden zijn jouw werknemers bewust aan het werk!

2. Omgaan met beeldschermwerk

Langdurig werken achter een beeldscherm kan gezondheidsklachten aan armen, nek en schouders opleveren. Ook oogklachten komen vaak voor bij langdurig werken achter een beeldscherm. Bovendien gaat werken achter een beeldscherm vaak gepaard met zittend werk, wat het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten verhoogt. Ook kan intensief werken met een beeldscherm leiden tot stressklachten. Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de training ‘omgaan met beeldschermwerk’.

3. Dynamisch werken

Hoeveel beweging hebben jouw werknemers tijdens een werkdag? Lopen of staan ze regelmatig? Dynamisch werken is het bewust kiezen van herstelmomenten tussen de werkzaamheden door. Regelmatig een stukje lopen of staan is erg belangrijk voor de stimulatie van de bloedsomloop. Zo raken de benen en rug minder snel vermoeid. Dynamisch werken is een nieuwe manier van werken, werknemers moeten daar aan wennen. Gedragsverandering en bewustwording zijn factoren die dit tot een succes kunnen maken. De voorlichting en training is een belangrijke preventieve stap en levert een goede bijdrage aan gezondheid en welzijn op de werkvloer.

Voordelen van een voorlichting en training

Door het aanbieden van een voorlichting en training:

  • Krijgen werknemers een interactieve voorlichting rondom hun eigen werkplek.
  • Vergroot je de kennis en bewustwording binnen je bedrijf.
  • Krijgen de cursisten praktische tips en adviezen.
  • Krijg je altijd een op maat gemaakte voorlichting, afgestemd op jouw bedrijf.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen