TIGRA Leeuwarden

Eysingastraat 3
Telefoon: 058 - 280 07 77
Naar overzicht

Onze diensten richten zich op werkhervatting bij verzuim, preventie van verzuim, het verbeteren van werkvermogen en het sturen op duurzame inzetbaarheid. Zo zorgen we voor het optimaliseren van productiecapaciteit, zowel op werknemers-, afdelings- als op organisatieniveau.

Ons team bestaat uit ervaren medewerkers met, elk hun eigen specialisme. Dit zorgt voor een breed aanbod. Denk hierbij aan:

 • Ergonomisch advies bij rijdend vervoer.
 • Training van ergocoaches en gespecialiseerde verpleegkundigen.
 • Leren omgaan met stress door VR mindsettraining.
 • Leefstijlcoaching.
 • Advies bij het vormgeven van beleid gericht op succesvol ouder worden op het werk.
 • Het inrichten van het werk t.b.v. gezond doorwerken bij ploegendiensten.
 • Inzetbaarheids- of leefstijlspreekuur in company.
 • Multidisciplinaire begeleiding naar werkhervatting bij verzuim.
 • Het objectiveren van fysieke belasting in een productieomgeving.
 • Het inrichten en op het prikkelende en effectvolle wijze uitvoeren van PMO.
 • Training van leidinggeven in het sturen op duurzame inzetbaarheid.

We hebben korte lijnen met de psychologen van Molemann Mental Health en Netwerkpsychologen en andere specialisten binnen ons werkgebied. Daarnaast kunnen we snel schakelen met onze leefstijlcoaches, trainers, manueel- en/of psychosomatisch fysiotherapeuten.

TIGRA Leeuwarden is sinds 1995 actief onderdeel van het landelijke TIGRA netwerk. We werken, onder andere, al geruime tijd voor: Certe, De Rechtspraak, FrieslandCampina, Gemeente Harlingen, Kwadrantgroep, Meijer Metal, NHL Stenden Hogeschool, Noorderbrug, Omrin, Omrop Fryslan, Rederij Doeksen , Smeding en van der Meulen meesterbakkers.

Openingstijden
Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 17:00
Donderdag
08:00 - 21:00
Vrijdag
08:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Neem contact op
Op zoek naar een partner in duurzame inzetbaarheid?

Onze diensten richten zich op werkhervatting bij verzuim, preventie van verzuim, het verbeteren van werkvermogen en het sturen op duurzame inzetbaarheid. Zo zorgen we voor het optimaliseren van productiecapaciteit, zowel op werknemers-, afdelings- als op organisatieniveau. Heb je een vraag of wil je vrijblijvend een casus met ons te bespreken? Neem dan contact op met Esther Nijdam, te bereiken onder e.nijdam@tigra.nl of bel ons op 058- 2800777.

Het team
Marcel van den Hoeven
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Björn Doewes
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Aukje Noordhuis
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Erik de Klein
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Thomas Brouwer
Adviseur Arbeid & Gezondheid/Leefstijlcoach
Esther Nijdam
Adviseur Arbeid & Gezondheid
“Informatie en werkplekcheck sluiten goed aan op de praktijk!”
Hilde van der Schaar
Van Balen Boekhoudbureau
“Vanuit mijn rol als HRM-adviseur bij Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik regelmatig contact met TIGRA Leeuwarden. Ik zorg ervoor dat er contact gelegd kan worden tussen onze medewerkers en de medewerkers van TIGRA. Adviseurs van TIGRA komen bij ons op locatie voor bijvoorbeeld uitgebreide werkplekonderzoeken. Maar ook komt het voor dat onze medewerkers bij TIGRA geholpen worden. Naast deze individuele trajecten werken wij ook regelmatig samen aan hogeschool brede activiteiten ter bevordering van de gezondheid van onze medewerkers. Vanuit TIGRA wordt er altijd heel snel en adequaat gehandeld. Met TIGRA weet je dat er altijd een passende oplossing wordt gevonden!”
Marloes Stuiver
HR Adviseur Hogeschool Van Hall Larenstein
“Dankzij de sessies van StressJam weet ik beter hoe ik tijdens de pauze goed kan ontspannen. Ook de filmpjes en artikelen over het brein vond ik erg interessant. Ik kan beter met mijn brein omgaan en hem voldoende rust geven. Dit i.p.v. teveel nadenken, geconcentreerd zijn en teveel achter een scherm (computer of telefoon) zitten. Ik voel me beter en ik leef gezonder. Ik kijk uit naar onze vervolgsessies.”
Cliënt
TIGRA Leeuwarden
“TIGRA is een prettige en vakbekwame gesprekspartner in het vormgeven van inzetbaarheidsbeleid op strategisch en tactisch niveau. Daarnaast zijn ze sterk in het operationeel maken hiervan door middel van verschillende interventies zoals training voor leidinggevenden, leefstijl training, het uitvoeren van PMO’s en het doorvertalen van de uitkomsten hiervan. Tot slot werken er bij TIGRA onwijs leuke mensen die goed in staat zijn om de organisatie te doorgronden en je helpen door pijnpunten te benoemen.”
Dirk Willem Wolters
HR medewerker Smeding
“De dienstverlening van TIGRA draagt bij aan een goede invulling van ons duurzaam inzetbaarheidsbeleid. TIGRA levert een bijdrage zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau, middels vakkennis en professionals die hun vak verstaan. Ze verdiepen zich in de organisatie en gebruiken alle verkregen kennis om beleid voor de organisatie inpasbaar en concreet te maken. Daarnaast heeft TIGRA kennis en kunde in huis om voor medewerkers inzetbaarheidsbeleid praktisch vorm te geven middels verschillende interventies. Samenwerking met TIGRA gaat altijd met zorg en aandacht en levert mooie resultaten op, zowel voor de organisatie als voor de medewerkers.”
Jolanda de Ridder
Senior HR adviseur Certe
Algemene nieuwsberichten
Nieuws | 26 juli 2022
Verbinding TIGRA-netwerk door beklimmen Stelvio

Op 10 september 2022 beklimmen 22 collega’s van TIGRA de Stelvio in Italië. Deze berg telt 48 haarspeldbochten die de deelnemers naar de top op 2758 meter brengt. Ze doen dit voor het goede doel: D ...

Blog | 5 juli 2022
TIGRA: wie zijn we en wat doen we?

Kortgezegd zijn we een landelijk dekkende organisatie die ervoor zorgt dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven en fluitend hun pensioen halen. Dit doen wij met een brede dien ...

Klantverhaal | 30 juni 2022
“Door de fijne samenwerking voelt de TIGRA adviseur net als een collega”

“Een jaarlijkse voorlichting en training over het onderwerp fysieke belasting vinden wij erg belangrijk”, zo vertelt Roel Evers, Arbo coördinator van Caparis. Hij is verantwoordelijk voor de arbe ...

Contact