TIGRA Leeuwarden

Eysingastraat 3
Telefoon: 058 - 280 07 77
Naar overzicht

Vitale medewerkers zorgen voor een energieke werksfeer en optimale productiecapaciteit. Wil jij daar meer over weten? We stellen ons graag alvast aan je voor!

Ons team van Arbeid & Gezondheid bij TIGRA Leeuwarden focust zich op werkhervatting, preventie van verzuim en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Dit doen we bij bedrijven in Friesland en ook in Groningen.

Om jou zoveel mogelijk te ontzorgen bieden we een compleet pakket en werken we samen met o.a. psychologen en andere in- en externe specialisten. Dan weet je zeker dat alles van A tot Z wordt geregeld. We staan met veel enthousiasme en ervaring voor je klaar.

Om je een eerste indruk te geven van de mogelijkheden, zie je onderstaand enkele voorbeelden van trajecten bij onze opdrachtgevers.

 • Ergonomisch advies bij rijdend vervoer.
 • Training van ergocoaches en gespecialiseerde verpleegkundigen.
 • Leren omgaan met stress door VR mindsettraining.
 • Leefstijlcoaching.
 • Advies bij het vormgeven van beleid gericht op succesvol ouder worden op het werk.
 • Het inrichten van het werk t.b.v. gezond doorwerken bij ploegendiensten.
 • Inzetbaarheids– of leefstijlspreekuur in company.
 • Multidisciplinaire begeleiding naar werkhervatting bij verzuim.
 • Het objectiveren van fysieke belasting in een productieomgeving.
 • Het inrichten en op het prikkelende en effectvolle wijze uitvoeren van PMO.
 • Training van leidinggeven in het sturen op duurzame inzetbaarheid.

We werken o.a. voor de volgende werkgevers in Noord Nederland: Certe, De Rechtspraak, FrieslandCampina, Gemeente Harlingen, Kwadrantgroep, Meijer Metal, NHL Stenden Hogeschool, Noorderbrug/ ‘s Heerenloo, Omrin, Omrop Fryslan, Rederij Doeksen, Smeding, Caparis, Empatec, diverse gemeentes, Astrafaam, Patyna, Thuiszorg Het Friese Land, Arriva, NS, ING, Dokkumer Vlaggencentrale, MCL, Royal Steensma, Jongia en van der Meulen meesterbakkers.

Openingstijden
Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag
08:00 - 21:00
Woensdag
08:00 - 17:00
Donderdag
08:00 - 21:00
Vrijdag
08:00 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Neem contact op
Meer weten?

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden op het gebied van werkhervatting, de preventie van verzuim en/of de duurzame inzetbaarheid van medewerkers met ons bespreken? Neem contact op met Esther Nijdam via e.nijdam@tigra.nl of bel 058 – 2800777.

We informeren je met veel plezier!

Groet team Arbeid & Gezondheid TIGRA Leeuwarden

Het team
Marcel van den Hoeven
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Björn Doewes
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Thomas Brouwer
Adviseur Arbeid & Gezondheid/Leefstijlcoach
Esther Nijdam
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Wilfred van der Zee
Adviseur Arbeid & Gezondheid
Mariska Venema
Commercieel Medewerker Binnendienst
“Informatie en werkplekcheck sluiten goed aan op de praktijk!”
Hilde van der Schaar
Van Balen Boekhoudbureau
“Vanuit mijn rol als HRM-adviseur bij Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik regelmatig contact met TIGRA Leeuwarden. Ik zorg ervoor dat er contact gelegd kan worden tussen onze medewerkers en de medewerkers van TIGRA. Adviseurs van TIGRA komen bij ons op locatie voor bijvoorbeeld uitgebreide werkplekonderzoeken. Maar ook komt het voor dat onze medewerkers bij TIGRA geholpen worden. Naast deze individuele trajecten werken wij ook regelmatig samen aan hogeschool brede activiteiten ter bevordering van de gezondheid van onze medewerkers. Vanuit TIGRA wordt er altijd heel snel en adequaat gehandeld. Met TIGRA weet je dat er altijd een passende oplossing wordt gevonden!”
Marloes Stuiver
HR Adviseur Hogeschool Van Hall Larenstein
“Dankzij de sessies van StressJam weet ik beter hoe ik tijdens de pauze goed kan ontspannen. Ook de filmpjes en artikelen over het brein vond ik erg interessant. Ik kan beter met mijn brein omgaan en hem voldoende rust geven. Dit i.p.v. teveel nadenken, geconcentreerd zijn en teveel achter een scherm (computer of telefoon) zitten. Ik voel me beter en ik leef gezonder. Ik kijk uit naar onze vervolgsessies.”
Cliënt
TIGRA Leeuwarden
“TIGRA is een prettige en vakbekwame gesprekspartner in het vormgeven van inzetbaarheidsbeleid op strategisch en tactisch niveau. Daarnaast zijn ze sterk in het operationeel maken hiervan door middel van verschillende interventies zoals training voor leidinggevenden, leefstijl training, het uitvoeren van PMO’s en het doorvertalen van de uitkomsten hiervan. Tot slot werken er bij TIGRA onwijs leuke mensen die goed in staat zijn om de organisatie te doorgronden en je helpen door pijnpunten te benoemen.”
Dirk Willem Wolters
HR medewerker Smeding
“De dienstverlening van TIGRA draagt bij aan een goede invulling van ons duurzaam inzetbaarheidsbeleid. TIGRA levert een bijdrage zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau, middels vakkennis en professionals die hun vak verstaan. Ze verdiepen zich in de organisatie en gebruiken alle verkregen kennis om beleid voor de organisatie inpasbaar en concreet te maken. Daarnaast heeft TIGRA kennis en kunde in huis om voor medewerkers inzetbaarheidsbeleid praktisch vorm te geven middels verschillende interventies. Samenwerking met TIGRA gaat altijd met zorg en aandacht en levert mooie resultaten op, zowel voor de organisatie als voor de medewerkers.”
Jolanda de Ridder
Senior HR adviseur Certe
Algemene nieuwsberichten
Blog | 6 september 2023
Grip krijgen op de inzetbaarheid van jouw werknemers, hoe doe je dat?

Grip krijgen op de inzetbaarheid van je werknemers, begint met het krijgen van inzicht. Inzicht in wat er speelt binnen de organisatie, waar knelpunten liggen en wat risico’s op fysieke klachten en ...

Klantverhaal | 28 augustus 2023
“De diversiteit aan dienstverlening binnen TIGRA is groot”

De diensten van TIGRA richten zich op zowel verzuim, inzetbaarheid als preventie. Met ‘alles onder één dak’ is Verkade als bedrijf een mooi voorbeeld. Zij zetten TIGRA in, in de breedste zin van ...

Nieuws | 18 juli 2023
Subsidie voor duurzame inzetbaarheid beschikbaar!

Ben jij ook druk met je plannen (voor lange termijn) op het gebied van duurzame inzetbaarheid voor je werknemers? Lees dan snel verder! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt in sept ...

Contact