Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Werkplekonderzoek zonder rapport

Werknemer direct aanmelden

Werkplekonderzoek light

Heeft jouw werknemer na een dag (thuis)werken last van de rug of een zeurende pijn in het schouder? Grote kans dat dit komt door een onjuiste werkhouding. Met een goede instelling van de werkplek kunnen klachten worden voorkomen of verholpen. Een Werkplekonderzoek light kan uitval voorkomen.

Tijdens het Werkplekonderzoek light kijkt onze adviseur naar de huidige situatie en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding en de instellingen van de werkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Staat de laptop wel ver genoeg op tafel? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil. Het Werkplekonderzoek light is enkel geschikt voor beeldschermwerk.

Werkwijze

Met het Werkplekonderzoek light kan jouw werknemer klachtenvrij (thuis)werken. De duur van het onderzoek is maximaal 60 minuten. De kosten hiervan zijn €275,-. De betaling kan eventueel ook als particulier worden voldaan. Bij een Werkplekonderzoek light krijg je achteraf geen verslaglegging en is alleen voor beeldschermwerkers aan te vragen. Dit zijn de twee verschillen in vergelijking met het Werkplekonderzoek. Uiteraard kan de werknemer tussendoor wel aantekeningen maken, maar er komt geen rapportage achteraf. Die ontvang je alleen bij een Werkplekonderzoek.

Voordelen van een Werkplekonderzoek light 

Met het aanvragen van een Werkplekonderzoek light:

  • Leren je werknemers klachtenvrij werken, doordat ze zelf de juiste instelling van de werkplek kunnen instellen.
  • Wordt verzuim voorkomen, door de adviezen over de (thuis)werkplek.
  • Wordt er geleerd wat voor invloed de gedragingen van je werknemers hebben op hun werkdag.
  • Leren werknemers hun werkdag zo efficiënt mogelijk in te invullen.
  • Ontvangt de werknemer geen rapportage, maar mag zelf wel tips noteren.
Werknemer aanmelden voor Werkplekonderzoek light
Direct aanvragen
“Het Werkplekonderzoek light van TIGRA gaf mij goed inzicht in waar mijn fysieke klachten vandaag kwamen. Ik kreeg handige tips en adviezen om de klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.”
Madelon Postmus
Nederlandse Spoorwegen
Lees ook
Het werkplekonderzoek & het cruciale belang van een goede houding

Als werkgever wil je een gezonde en veilige werkplek voor je werknemers zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren. Een gezonde werkplek vermindert namelijk de kans op verzuim en bevordert de productivit ...

Wat is het verschil tussen een Werkplekonderzoek en een Werkplekonderzoek light?

Iemand die meekijkt op de werkplek van jouw werknemer en daarbij zorgt voor de juiste instellingen, dat is fijn! Er is niets vervelender dan een werknemer die dagelijks aan het werk is met klachten. D ...