Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Wat is het verschil tussen een Werkplekonderzoek en een Werkplekonderzoek light?

Iemand die meekijkt op de werkplek van jouw werknemer en daarbij zorgt voor de juiste instellingen, dat is fijn! Er is niets vervelender dan een werknemer die dagelijks aan het werk is met klachten. Door de juiste instellingen van een werkplek wordt het risico op klachten kleiner en wordt mogelijk verzuim voorkomen. TIGRA biedt werkplekonderzoeken aan, die zowel op kantoor als thuis uitgevoerd kunnen worden. Maar we hebben ook een werkplekonderzoek onder de naam Werkplekonderzoek light. Wat is nu het verschil?

De inhoudelijke basis van beide werkplekonderzoeken zijn gelijk. Onze adviseur komt fysiek bij de werknemer langs en de werkplek wordt geïnventariseerd op belastende factoren die te wijten zijn aan de werkplekinrichting, de werkorganisatie, de hulpmiddelen en/of de werkwijze. Of dit nu thuis is, of op kantoor. Gedurende de inventarisatie krijgt de werknemer van de adviseur advies hoe hij/zij bepaalde belangrijke factoren zelf positief kan beïnvloeden. Waar nodig checkt de adviseur de werkwijze aan de hand van EMG apparatuur (spierspanningsmeter).

Er wordt gekeken of een (ergonomische) aanpassing positief bijdraagt aan het verminderen of voorkomen van de klacht, het verbeteren van de productiviteit en het welbevinden van de werknemer. Met het onderzoek wordt de balans van de belasting van het werk en wat de werknemer aan kan, in kaart gebracht.

Eindrapportage
Maar wat is nu het verschil tussen een werkplekonderzoek en een werkplekonderzoek light? Dit zit hem in de eindrapportage. Bij een werkplekonderzoek light wordt geen eindrapportage gemaakt. De werknemer kan zelf aantekeningen maken en tips en adviezen opschrijven. Achteraf komt er dus geen verslag zijn of haar kant op.

Tijdens een werkplekonderzoek worden de resultaten van het onderzoek wel verwerkt in een eindrapportage. Deze eindrapportage geeft inzicht in de factoren die mogelijk van invloed zijn op de klachten van de werknemer. Tevens wordt in deze rapportage een advies gegeven hoe deze verzuimfactoren kunnen worden voorkomen of hoe ze opgelost kunnen worden. Drie tot vier weken na het onderzoek vindt een evaluatie plaats.

Deze uitgebreide eindrapportage is bedoeld voor de werknemer. Ook is er een AVG-proof terugkoppeling richting de werkgever, waarin beknopt de aanleiding, conclusies en adviezen voor het bedrijf beschreven staan. Het rapport kan ingezet worden als verdieping van de Risico inventarisatie en evaluatie (RI&E).

Lees hier verder over een Werkplekonderzoek beeldscherm met bijbehorende kosten.

Lees hier verder over een Werkplekonderzoek light met bijbehorende kosten.