Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Over ons

Wij zijn altijd in beweging voor inzetbare, productieve en vitale werknemers. Onze missie is om organisaties hierbij te helpen, zodat alle werknemers in Nederland fluitend hun pensioen halen.

TIGRA is sinds 1995 actief op het gebied van arbeid en gezondheid. Met meer dan 25 vestigingen op dit gebied, zijn wij de grootste onafhankelijke dienstverlener. Ons team bestaat uit ruim 100 experts die werknemers helpen vitaler te worden. Met vestigingen door het hele land, bevindt zich er altijd één bij jouw organisatie in de buurt. Ook figuurlijk zijn wij dichtbij: in onze organisatie houden we de lijntjes graag kort. We staan voor betrouwbaarheid, transparantie en steken graag de handen uit de mouwen.

Visie

Nederland vergrijst en het aandeel jongeren loopt terug. De behoefte aan vitale en daarmee duurzaam inzetbare werknemers neemt daardoor toe. Dit zien wij ook terug bij organisaties. Het duurzaam inzetbaarheidsbeleid is steeds vaker een vast onderdeel van de bedrijfscultuur. Naast inzetbaarheid, wordt de preventie van fysieke belasting tevens steeds belangrijker. De overheid stimuleert bedrijven dan ook hierin te investeren. 

Door de toename van (chronische) gezondheidsproblemen en veranderingen in de zorg, verschuift het werkveld steeds meer van re-integratie na verzuim naar het vitaal houden van werknemers. Oftewel: het voorkomen van verzuim. Verder zien we dat e-Health en ICT-toepassingen een steeds belangrijkere plek gaan invullen en de aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toeneemt. Met een brede dienstverlening op het gebied van verzuim, inzetbaarheidpreventie, een heldere visie en een persoonlijke werkwijze, springen wij op al deze ontwikkelingen in. We willen marktleider zijn in Nederland, als dé partner voor werkgevers op het gebied van duurzame inzetbaarheid: Samen fluitend naar het pensioen!

Vestigingen door heel Nederland
Toon overzicht

Ons doel: zoveel mogelijk 'groene' werknemers

Onze aanpak zorgt niet alleen voor structureel minder uitval – en dus minder verzuimkosten, maar het helpt je ook bij goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze aanpak werkt als een stoplichtsysteem:

Rood staat voor directe actie in geval van verzuim
Wij pakken ziekteverzuim aan met snelle interventies. Een daling van 5 procent naar 2 procent is geen uitzondering. Onze sterk geprotocolleerde diensten zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Wij zorgen ervoor dat jouw werknemer zo snel mogelijk weer gezond aan het werk kan.

Oranje staat voor het voorkomen van verzuim bij risicogroepen
We brengen dreigende uitval van werknemers in kaart en pakken de problemen aan om verzuim te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Deze kreet is ook zeker van toepassing op jou en jouw bedrijf. Het inzetten op preventie van verzuim is voor jouw organisatie op termijn kostenbesparend.

Groen staat voor structurele gezondheid en vitaliteit
We leveren maatwerkadvies voor het vitaal houden van gezonde werknemers. Een belangrijke dienst binnen dit onderdeel is het Preventief Medisch Onderzoek.Om ook jouw werknemers optimaal inzetbaar te houden, is een strategische, integrale aanpak nodig. Vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever.

Onze aanpak in 50 seconden

Fluitend het pensioen halen

Wij streven ernaar marktleider te zijn in Nederland en zijn graag jouw partner op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Samen fluitend naar het pensioen! Met onze totaalaanpak voor de lange termijn, upgraden we rode werknemers naar groene, zodat ze vitaal en inzetbaar blijven. Mogen we jouw organisatie ook helpen zoveel mogelijk werknemers groen te maken?

Hoewel het woord hoog in de ranglijst met ‘jeukwoorden’ staat, geloven we er toch in: duurzame inzetbaarheid. Wij vertalen dat als ‘fluitend het pensioen halen’. Klinkt een stukje vrolijker, toch?

TIGRA is ISO 9001:2015 gecertificeerd, toegekend door KIWA. Wij werken vanuit een helder Triple P-gedachtegoed en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Het team van TIGRA Beheer
Maak kennis