Over ons

TIGRA is sinds 1995 actief op het gebied van arbeid en gezondheid. Wij zijn met meer dan 25 vestigingen op dit terrein de grootste onafhankelijke dienstverlener voor de zakelijke markt in Nederland.

Onze klanten zijn onder andere werkgevers, zorgverzekeraars en arbodiensten, maar ook werknemers.

Rond 2007 zijn we gestart met werken op basis van kleursegmentatie van onze dienstverlening: rood, oranje en groen.

 

Brede scope

Rood staat voor directe actie in geval van verzuim; deze dienstverlening is erop gericht iemand zo snel mogelijk weer gezond te kunnen laten functioneren.

Oranje staat voor preventie van verzuim bij risicogroepen: we brengen dreigende uitval van werknemers in kaart en pakken de problemen aan om verzuim te voorkomen.

Groen is het segment dat staat voor structurele gezondheid en vitaliteit. Bij deze dienstverlening leveren we maatwerkadvies voor het vitaal en dynamisch houden van gezonde werknemers.

Deze aanpak zorgt niet alleen voor structureel minder uitval – en dus minder verzuimkosten en een soepele voortgang van uw bedrijfsvoering – maar geeft bovendien blijk van goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Unieke TIGRA aanpak

Onze kracht in de conceptbenadering is het ‘groene’ werkveld: de combinatie van inventarisatie, advies en (proces)begeleiding van zowel de organisatie als de individuele werknemer. Met onze totaalaanpak voor de lange termijn upgraden we uw ‘rode’ werknemers naar ‘groene’, zodat ze vitaal en inzetbaar blijven. Door ons uitgebreide netwerk beschikken we over grote verbindingskracht en brede expertise. Dat betekent dat we alle nodige partijen op het gebied van zorg in trajecten kunnen aanhaken.

 

Wij maken het verschil

Waar we voor staan

TIGRA staat voor: maatwerk, innovatie, korte lijnen, lage drempels, snelle en deskundige interventies. TIGRA Beheer is ISO 9001:2015  gecertificeerd, toegekend door KIWA. Wij werken vanuit een helder Triple P gedachtegoed en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De focus ligt op het optimaliseren van de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Adviseren, faciliteren en borgen van inzetbaarheidsbeleid. We geven organisaties door onze overzichtelijk adviezen letterlijk het stuur in handen als het gaat om inzetbaarheid .

Voor meer informatie over TIGRA kunt u kiezen uit verschillende onderwerpen die wij voor u op hebben gesteld. Zo vertellen we u bijvoorbeeld graag meer over onze missie en visie en franchise formule.

Preventief Medisch Onderzoek
Blog | 3 december 2018

De kunst van het loslaten

Herkennen jullie het? De zoveelste vraag over het juist omgaan met privacy en persoonsgegevens… Ik word er eerlijk gezegd wel eens een beetje gek van. Natuurlijk is het enorm belangrijk en gaan ook wij als organisatie uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Maar alle haken en ogen die deze soms ietwat overspannen wetgeving met zich […]

Lees verder