Verzuim

Elk bedrijf heeft wel eens een zieke werknemer. Of misschien heb je wel collega’s die al langere tijd afwezig zijn. Dat is vervelend voor de werknemers zelf, de collega’s en voor de organisatie. Het is daarom belangrijk om dit verzuim te voorkomen of in ieder geval snel weer te verhelpen.

Gebaseerd op jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek hebben we een gedegen methode ontwikkeld om zieke werknemers te helpen. We weten dat hoe langer een werknemer ziek is, hoe moeilijker het voor hen wordt om weer terug te keren naar het werk. Door meteen actie te ondernemen, beperk je de verzuimperiode.

Een grote oorzaak van kort verzuim zijn lichamelijke klachten aan rug, armen, nek en schouders. Voorkomen van deze uitval betekent een hogere productiviteit en minder kosten. Direct actie ondernemen is belangrijk. Wachten tot na 6 weken maakt de terugkeer moeizamer. Wij pakken ziekteverzuim aan met snelle interventies. Een daling van 5 naar 2 procent is geen uitzondering.

Bekijk onderstaande animatie om in 1 minuut een beter beeld te krijgen van onze diensten op het gebied van verzuim.

Onze aanpak: op maat

Wij volgen de volgende stappen:

  • Inventariseren van de klachten: wat is er met de werknemer aan de hand?
  • Repareren/ herstellen: wat kunnen we doen om de klachten te verhelpen?
  • Re-integreren: hoe helpen we de werknemer weer aan het werk?

We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Bijvoorbeeld de Gedragsmatige Fysieke Training of het Multidisciplinaire traject. Bij de start van het programma richten we ons direct op terugkeer naar de werkplek. We bekijken samen met de leidinggevende de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarbij geven we aan welke taken de werknemer wel en niet kan uitvoeren.

Overzicht verzuim dienstverlening
Klik hier