Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Inzicht in gezondheidsrisico's

Offerte Werkplekrisicoscan aanvragen

Werkplekrisicoscan

Ben jij op de hoogte van de gezondheidsrisico’s binnen jouw bedrijf? En hoe staat het met de gezondheid en het welzijn van je werknemers. Weet jij wat er speelt? Met onze Werkplekrisicoscan krijg je inzicht in de belasting van een functie of werkplek.

Tijdens een Werkplekrisicoscan stellen we per functiegroep vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer. We kijken naar de verschillende vormen van belasting (fysieke en fysische belasting) in de werkomgeving en de taakstelling (fysiek, mentaal of emotioneel) met daarbij beschikbare hulpbronnen en herstelmogelijkheden.

Daarbij kijken we ook naar de specifieke lichaamsregio waar klachten voorkomen. Welk deel van het lichaam wordt (over)belast en hoe groot is deze belasting? Dit resulteert in een gezondheidsrisicoprofiel per functiegroep, welke is gerelateerd aan de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Met deze profielen heb je een praktisch instrument in handen om gezondheid en vitaliteit per functiegroep te beïnvloeden.

Sturen op inzetbaarheid

De Werkplekrisicoscan maakt het mogelijk te sturen op inzetbaarheid. Je krijgt inzicht in de gezondheidsrisico’s die er spelen binnen jouw bedrijf; hoe deze te beheersen én op te heffen zijn. De adviezen van de bedrijfsarts vanuit de functionele mogelijkheden van de inzetbaarheidslijst zijn praktisch te vertalen naar taken en handelingen binnen de werkplek/functie. Wij presenteren de resultaten in een interactief dashboard.

Twee doeleinden

De Werkplekrisicoscan kan voor twee doeleinden worden ingezet:
1. Het maken van een risicoprofiel voor een bepaalde functie gekoppeld aan het Preventief Medisch Onderzoek binnen het bedrijf. Zo heeft een bedrijf direct zicht op de functie, taken en handelingen en de totale functiebelasting.
2. Het uitvoeren van een verdiepende RI&E fysieke belasting. Dit resulteert in een plan van aanpak inclusief risicoweging en adviesmaatregelen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen