Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Huis van werkvermogen

Het Huis van werkvermogen is een model om te laten zien welke aspecten er meespelen om gezond en met plezier je werk te kunnen doen. Nu, maar ook later.

Het Huis van werkvermogen is beschreven door de Finse professor Ilmahrinenen is de basis voor de WorkAbilityIndex (WAI). De verschillende verdiepingen van het huis vertegenwoordigen allemaal een dimensie, zoals waarden en gezondheid. Wij gebruiken het Huis van werkvermogen als basis voor ons onderzoek, zoals het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Het is de bril waardoor we kijken om te bepalen of iemand fluitend zijn pensioen gaat halen.

Als alle verdiepingen optimaal zijn ingericht voor de werknemer, is er binnen de organisatie sprake van een maximaal werkvermogen. Ontbreekt iets? Sluiten de normen en waarden van de werknemer bijvoorbeeld niet aan bij die van de organisatie? Dan heeft dat effect op hoe iemand functioneert. Onderzoeken tonen aan dat bij dit maximale werkvermogen de kans op langdurige uitval minimaal is. Werknemers voelen zich vitaal en werken productief.

Jouw ambities bepalen het huis

Hoe de verdiepingen in jouw organisatie zijn ingericht, is dus van grote invloed op het werkvermogen van jou en je collega’s. We helpen jullie om dit helder in beeld te krijgen. De manier waarop je dit doet binnen jouw organisatie hangt af van het bedrijf en jullie ambities. Het is ook een huis dat nooit ‘af’ is: net als bij een echt huis moet er af en toe weer een likje verf op of zijn jullie toe aan een nieuwe bank.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan
Aanvragen