Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Door de fijne samenwerking voelt de TIGRA adviseur net als een collega”

“Een jaarlijkse voorlichting en training over het onderwerp fysieke belasting vinden wij erg belangrijk”, zo vertelt Roel Evers, Arbo coördinator van Caparis. Hij is verantwoordelijk voor de arbeidsveiligheid binnen het bedrijf, dus met name de risico’s op het gebeid van werk. Zo is er rond het thema fysieke belasting onlangs een Voorlichting en training aan leidinggevenden gegeven om bewustwording te creëren en ze praktische handvatten te geven.

 Caparis coacht mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek. Een plek waar zij volwaardig meedoen. “Fysieke belasting is bij ons een groot thema. Het is namelijk vaak een van de redenen waardoor mensen in een sociaal werkbedrijf komen. Veel werknemers bij ons hebben klachten aan hun bewegingsapparaat en hebben daardoor fysieke problemen”, aldus Evers. “Aan ons de taak om de werkplek van deze werknemers zo in te richten dat ze zo min mogelijk last hebben.”

Voorlichting aan leidinggevenden

Erik de Klein van TIGRA Leeuwarden gaf de Voorlichting en training aan de leidinggevenden van Caparis. “Als wij zorgen dat de leidinggevenden goed geïnformeerd zijn, kunnen zij deze voorlichting doorgeven aan onze werknemers. Ze zien de werknemers veel en lopen over de afdelingen. Als iemand dan verkeerd zit, kunnen zij hier iets van zeggen en samen met de werknemer de werkplek opnieuw instellen.”

“Ook hebben we veel werknemers in fysieke beroepen. Denk aan schoffelen, inpakken, spaken vlechten, schoonmaken etc. Zij voeren langdurig dezelfde handelingen uit, waarbij een juiste werkhouding van groot belang is. Dat we onze leidinggevenden in het werkveld hierop kunnen aansturen, is echt van meerwaarde.”

Kennis

“We hebben veel nieuwe leidinggevenden dus voor veel van hen was de kennis nieuw. We vinden het onderwerp duurzame inzetbaarheid heel belangrijk dus we willen graag dat de leidinggevenden jaarlijks worden voorgelicht. Zo leren ze waar ze op moeten letten en met welke ogen je naar een situatie moet kijken. Als je dat weet, kun je het herkennen en er ook wat tegen doen. Hierdoor hopen we uitval door een onjuiste werkhouding te voorkomen.”

Roel Evers benadrukt aan het eind de fijne samenwerking met TIGRA. “De samenwerking bevalt erg goed. Erik komt geregeld bij ons langs. Ik kan met hem sparren en we evalueren vaak. Wat zie je allemaal op de werkvloer? Wat kunnen we verbeteren? Eigenlijk voelt Erik gewoon als een collega. Dat vind ik hartstikke mooi! Hij hoort gewoon een beetje bij het bedrijf!”

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen