Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Wat is de inhoud van een PMO?

Hoe ziet een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) er nu eigenlijk uit? Wat is de opbouw? En welke testen worden er gedaan? En wat is nu precies een doelformuleringsgesprek? Zomaar een aantal vragen die we vaak voorbij zien komen. In deze blog gaan we in op de inhoud van een PMO.

Een PMO van TIGRA is altijd maatwerk. We nemen contact op met de klant en spreken samen de mogelijkheden door die we kunnen bieden. De inhoud wordt afgestemd op de werkzaamheden van het bedrijf, de RI&E en de bedrijfscultuur. We hebben een landelijk netwerk van zo’n 30 vestigingen. Hierdoor kunnen op verschillende locaties van een bepaalde klant tegelijk een PMO uitvoeren.

Inhoud

Naast dit wettelijk geformuleerde doel is het inzetten van het PMO een signaal van goed werkgeverschap en heeft het een positieve invloed op de employee branding. Ons (PMO) bestaat uit drie onderdelen die elkaar perfect aanvullen: het werkvermogensonderzoek, een fysiek onderzoek en het doelformuleringsgesprek. Als doel heeft een PMO het vroegtijdig signaleren van gezondheidseffecten bij individuele werknemers die gerelateerd zijn aan het werk.

Werkvermogensonderzoek
Als eerste stap vullen de deelnemers een online vragenlijst in over hun inzetbaarheid, werkvermogen en gezondheid. In de persoonlijke online omgeving ziet de werknemer direct de resultaten en een individueel advies. De standaard vragenlijsten gaan over werkvermogen, werkomstandigheden (lichamelijke klachten, lichamelijke & mentale belasting, werktempo, werkhoeveelheid etc.) en over je persoonlijke gezondheid (herstelbehoefte en leefstijl BRAVO). Daarnaast zijn er vragenlijsten over verschillende andere onderwerpen die kunnen worden toegevoegd indien wenselijk.

Fysiek onderzoek
Na het invullen van de vragenlijsten is het tijd voor het fysieke onderzoek. Hiervoor komen de TIGRA professionals bij jullie op locatie. Welke testen er worden uitgevoerd, besluiten we samen met jullie. De testen moeten namelijk goed aansluiten bij de risico’s die de werknemers in hun functie tegenkomen.

Doelformuleringsgesprek
Direct na afloop van het fysieke onderzoek volgt een gesprek met één van onze adviseurs. Die bespreekt de resultaten van de vragenlijsten en de fysieke onderzoeken met de deelnemer. Dit gesprek vindt plaats rondom de vraag:

“Hoe ga jij inzetbaar blijven?”

Samen met de adviseur bepaalt de deelnemer zijn verbeterpunten voor een optimale inzetbaarheid. Onze adviseurs gebruiken hiervoor gesprekstechnieken die motiverend en activerend zijn. Om een handje te helpen, hebben we van tevoren samen met het bedrijf een interventiekaart opgesteld. Waar nodig stelt de adviseur een interventie voor of verwijst de deelnemer door naar de bedrijfsarts of een andere discipline. Alle resultaten, het individuele advies en de gestelde doelen blijven toegankelijk in de online omgeving en komen op individuele basis nooit bij de werkgever terecht! De werkgever ontvangt enkel een groepsrapportage van alle deelnemers.

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de invulling van een mogelijk PMO. Voordat we een offerte uitbrengen, zullen we telefonisch of per e-mail contact opnemen om nog wat extra informatie uit te vragen om zo een offerte op maat, speciaal voor jullie bedrijf te maken. Dit alles geheel vrijblijvend!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen