Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO.

David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels op de afdeling P&O, is in het kader van de laatstgenoemde functie betrokken bij arbeidgerelateerde zaken, waar duurzame inzetbaarheid onder valt. Voorheen was er een verplichte PAM (Periodieke Arbeidsgezondheidskundige Monitor) die het personeel van Ambulancezorg Groningen eens per vier jaar moest ondergaan. Deze PAM is onlangs komen te vervallen en dus waren ze op zoek naar een alternatief. “Op die manier zijn we bij het PMO terechtgekomen en van andere ambulancevervoerders, zoals Kijlstra en UMCG Ambulancezorg, hoorden we dat het PMO van TIGRA goed geviel”, zo vertelt David.

Het proces

“We hebben contact opgenomen met TIGRA, samen geïnventariseerd en vervolgens een gesprek gehad. Wij vonden het erg belangrijk om naast het fysieke deel ook het mentale gedeelte van onze werknemers onder de loep te nemen. Als je werkzaam bent bij een ambulancedienst maak je natuurlijk veel mee. Het is goed om alles mentaal op de rit te houden. We hadden geen idee of dat bij iedereen het geval was.”

“Ik ben erg content met de samenwerking”

“Het kennismakingsgesprek verliep goed en na akkoord is de uitrol van het PMO begonnen. We hebben veel contact gehad en de actiepunten van beide kanten opgepakt. Ik ben heel content met de samenwerking. De lijntjes zijn kort en dat werkt erg plezierig. De manier van handelen van TIGRA is snel. Vragen worden direct beantwoord of opgepakt. Dat werkt erg fijn!”

Inhoudelijk PMO

Het PMO werd goed ontvangen door de werknemers van Ambulancezorg Groningen. “In het begin aarzelden sommigen een beetje. Het PMO is nieuw, wat gaat er gebeuren en zijn de uitslagen wel echt alleen voor mij? Maar na goede communicatie over de inhoud en de privacy zijn deze vragen opgehelderd. Iedereen die ik gesproken heb, was erg enthousiast! Voor mijzelf was de uitslag van de fysieke testen een bevestiging van de dingen die ik al wist. Het gaf me wel een zetje om echt iets met de uitslag te doen. Het is goed om je weer even bewust te maken van je gezondheid.”

“Daarnaast vond ik de inhoud van het PMO erg goed. De fysieke testen sloten goed aan bij wat we op voorhand voor ogen hadden en over de vragenlijsten die je vooraf dient in te vullen, moet je echt wel even nadenken. In het adviesgesprek kwamen de resultaten van deze vragenlijsten weer naar voren. Sommige dingen die uit de vragenlijsten naar voren kwamen, waren nieuw voor mij. Daar ben ik dan ook direct mee aan de slag gegaan. Het PMO wordt op een hele fijne en professionele manier uitgevoerd. Je merkt echt dat de TIGRA adviseurs de juiste kennis hebben en weten wat ze doen. De sfeer is ontspannen en er is echt sprake van deskundigheid.”

Vervolgstappen

De evaluatie van dit PMO is nog niet geweest, dus echt concrete vervolgstappen benoemen naar aanleiding van het PMO is nog niet mogelijk. “Wel zien we het PMO echt als een nulmeting. Na de evaluatie willen we direct een vervolgplan maken. Wat kunnen we concreet opmaken uit de resultaten en hoe willen we daar iets mee gaan doen? We zien dit echt als een goede graadmeter. Hoe hangt de vlag erbij binnen ons bedrijf? Er is als vervolg al wel een Werkplekonderzoek op de ambulance aangevraagd en uitgevoerd. We zijn aan het kijken of we wellicht voor een grote groep ambulancechauffeurs zoiets voor elkaar kunnen krijgen. Hier zijn we nog mee bezig. We zijn in ieder geval erg benieuwd naar de groepsresultaten van het PMO!”