Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Het aanbieden van een Health Check is een teken dat je om je werknemers geeft”

“Een Health Check is net als een APK van een machine. Het is goed om te weten hoe je ervoor staat”, aldus Catrinus van der Leest, werkzaam bij Ree B.V. “De Health Check die ik een tijdje geleden heb ondergaan, heeft mij bewust gemaakt dat ik op het gebied van gezondheid goed bezig ben. Ik raad iedere werkgever aan om een Health Check voor hun werknemers te organiseren.”

 Van der Leest, die kortgeleden zijn eigen bedrijf binnen de automatisering en digitalisering startte, was enkele jaren werkzaam als manager ICT/IM voor A.Hak. Binnen dit bedrijf heeft hij destijds een Health Check ondergaan en hij is erg over deze interventie te spreken. “Een Health Check is bovenal voor jezelf om te kijken hoe je er qua gezondheid voor staat. Zelf ben ik veel met mijn gezondheid bezig. Ik sport veel. Maar ik ben wel zo’n type dat als ik iets niet vertrouw, ik direct een afspraak maak bij de huisarts. In mijn familie komen de nodige dingen voor, dus ik ben scherp op de seintjes en signalen. Elke vorm van onderzoek vind ik daarom geweldig, of dit nu vanuit het werk wordt georganiseerd of niet.”

Inhoud Health Check

Een Health Check geeft een goed beeld van iemands gezondheid. De werknemers doen een aantal fysieke testen zoals kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Maar ook wordt onder andere de bloeddruk, het cholesterol/glucose en BMI gemeten. Daarnaast wordt gekeken naar de leefstijl: zijn er klachten of verbeterpunten? “Tijdens de Health Check van TIGRA wordt er gekeken vanuit een ander perspectief. Als ik naar de huisarts ga, is het altijd een medisch onderzoek. De TIGRA-adviseurs kijken vanuit een andere invalshoek naar het algehele beeld. Dit vind ik erg belangrijk.”

Mede door een Health Check zijn werknemers bewuster bezig met hun inzetbaarheid. Vitale medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Het goed opzetten en borgen van het inzetbaarheidsbeleid is het verschil tussen een goed en beter bedrijfsresultaat.

Negatief beeld

Toch worden sommige medewerkers achterdochtig als hun werkgever een Health Check organiseert. “Veel mensen denken dat een werkgever wil zien hoe het met die specifieke werknemer gaat. En mocht er iets uit het onderzoek komen, dat dit mogelijk negatieve gevolgen heeft. Dit is absoluut niet het geval. Een werkgever wil juist het globale beeld van zijn werknemers zien. Hoe kan ik de werksfeer voor iedereen veranderen? Werknemers moeten zich goed beseffen dat een Health Check gratis aangeboden wordt door de werkgever zodat zij kunnen checken hoe het met hun gezondheid gaat.”

“Als werkgever moet je dus ook echt wat met de uitslag doen”, vindt Van der Leest. “Als werknemer wil je gerustgesteld worden en dit is aan de werkgever om te doen. Mocht de uitkomst tegenvallen, dan is het een mooie aangelegenheid om te starten met verbeteringen.”

Aanrader

“Veel bedrijven roepen dat ze met maatschappelijk verantwoorde ontwikkelingen bezig zijn, maar door een Health Check te organiseren, kunnen ze dit ook echt uiten. Ik zou het bedrijven van harte aanbevelen. Het is iets gezamenlijks voor zowel de werkgever als werknemer. Nu de economie goed is en er krapte op de arbeidsmarkt is, snap ik niet waarom werkgevers geen Health Checks aanbieden. Op die manier kunnen ze werknemers langer aan zich binden. Een Health Check aanbieden, is een teken als bedrijf dat je echt om je medewerkers geeft. Dat moet je als bedrijf willen uitstralen!”

*Een standaard Health Check geeft alleen inzicht in je gezondheid. Bij een PMO kijken we naar gezondheid in combinatie met het werk. De Health Check van A.Hak is zo dusdanig uitgebreid dat dit vergeleken kan worden met een PMO.

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de invulling van een mogelijk PMO. Voordat we een offerte uitbrengen, zullen we telefonisch of per e-mail contact opnemen om nog wat extra informatie uit te vragen om zo een offerte op maat, speciaal voor jullie bedrijf te maken. Dit alles geheel vrijblijvend!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen