Subsidie voor duurzame inzetbaarheid beschikbaar!

Ben jij ook druk met je plannen (voor lange termijn) op het gebied van duurzame inzetbaarheid voor je werknemers? Lees dan snel verder!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt in september met een subsidie voor duurzame inzetbaarheid voor bedrijven, de MDIEU-regeling. Deze kun je aanvragen als je de duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie wilt vergroten en je werknemers gezond en vitaal aan het werk wilt houden.

Meer duurzame inzetbaarheid betekent minder verzuim en meer productiviteit. Om jouw werknemers optimaal inzetbaar te houden en het verschil te maken in je bedrijfsresultaten, is een strategische, integrale aanpak nodig. Wij kunnen je hierbij helpen!

Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij goed de praktische vertaling maken naar de benodigdheden voor duurzaam inzetbare werknemers. Dat kan op verschillende manieren vorm krijgen. Zeer geschikte diensten zijn bijvoorbeeld:

Daarnaast hebben we ook diverse trajecten gericht op het herstel en de terugkeer naar de werkvloer van verzuimende werknemers.

De subsidie in het kort:

  • Arbeidsorganisaties, zoals een bedrijf of een stichting, kunnen de subsidie aanvragen.
  • De subsidie is bedoeld voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werkenden vergroten.
  • De subsidie kan ook worden ingezet om oudere werknemers met zwaar werk maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd eerder te laten stoppen.
  • Het minimaal aan te vragen subsidiebedrag is €75.000 euro.
  • 50% subsidie voor duurzame inzetbaarheid; 25% subsidie voor eerder stoppen met ­werken.
  • De subsidie kan worden aangevraagd van 1 september tot en met 30 november 2023

Let op! Deze subsidie is een tijdelijke subsidie! Wees je bewust dat de aanvraag enkel tussen 1 september en 30 november 2023 gedaan kan worden! De uitvoer van het aangevraagde interventies kan gewoon later uitgevoerd worden.

Meer informatie over de subsidie en hoe je deze kunt aanvragen, vind je op de website van het ministerie.

Heb je vragen over de subsidie? Laat het ons weten! Ook kunnen wij je helpen met het doen van de subsidieaanvraag. We werken samen met het bedrijf AC Adviseurs en zij kunnen hierin ondersteunen.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Naar contactpagina