Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Sterker met stress door VR-bril training

Iedereen heeft wel eens last van stress. Wist je dat dit helemaal niet erg is, omdat je stress ook nodig hebt om scherp te blijven en te focussen? Maar hoe kunnen jouw werknemers beter omgaan met stress waardoor zij er minder last van hebben? Een goede manier om hiermee om te leren gaan, is door de inzet van de innovatieve VR-bril training.

Tijdens de VR-bril training krijgt de werknemer een VR-bril op en een hartslagmeter om. Hij speelt een innovatieve game op een onbewoond eiland. In het spel gebeurt van alles waar de werknemer op moet reageren. De werknemer moet of meer ontspannen en zijn ademhaling omlaag brengen of meer focussen en zijn ademhaling omhoog brengen om verder te komen in het spel. Tijdens het spel coach ik de werknemer 1-op-1 en leer hem ter plekke wat hij kan doen als zijn stress heel hoog is. En wat hij kan doen als hij moet focussen omdat zijn stressniveau heel laag is.

Marieke vertelt over haar ervaring.

Hoe vond je het om de VR-bril op te hebben?
“In het begin moest ik wennen. Je ziet ineens niets anders meer dan de wereld van de VR-bril. Dimphy heeft me op mijn gemak gesteld, waardoor ik hier snel doorheen was. Daarna vond ik het gaaf! De coaching van Dimphy was heel prettig en het was bijzonder om te ervaren wat er gebeurde toen mijn hartslag hoog of laag was.”

Wat gebeurde er met je hartslag in een stressvolle situatie?
“Toen schoot mijn hartslag nog verder omhoog!”

Herken je dit van jezelf?
“Ja. Ik heb altijd een hoge hartslag en zeker als ik inspanning lever of stress ervaar, wordt mijn hartslag nog hoger. Wat ik mooi vond aan deze training is dat ik door heel bewust te ademen en te denken dat ik daadwerkelijk op dat onbewoonde eiland was, rustiger werd en mijn hartslag weer omlaag kon brengen. Hierdoor kwam ik weer verder in het spel. Dat is leuk om te ervaren.”

 Welke tip heb jij voor werknemers die stress ervaren?
“Zet een VR-bril op en ervaar zelf wat dit met je doet. Er zijn werknemers die een lage hartslag hebben en die de stress en focus nodig hebben om hun hartslag te verhogen. Er zijn ook mensen zoals ik die van nature een hoge hartslag hebben en die juist hun ademhaling en mindset nodig hebben om hun hartslag omlaag te brengen. Beide situaties train je tijdens deze training.”

Lees ook de ervaring van Tom.

Artikel geschreven door Dimphy Roozeboom

Dimphy Roozeboom is stressjamcoach en adviseur Arbeid & Gezondheid bij TIGRA Twente en deelt via deze blog haar ervaring. Wil je meer informatie? Neem contact op met Anoukh van Baggum via twente@tigra.nl of 053 303 00 01.