Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Sterker met stress door de inzet van de VR-bril

Iedereen ervaart wel eens stress, maar niet iedereen heeft er evenveel last van. Wist je dat je stress ook nodig hebt om scherp te blijven en om te focussen? Hoe kan je eigenlijk sterker worden met stress? Hoe kunnen jouw werknemers beter omgaan met stress waardoor zij er minder last van hebben? Een mooie manier is door gebruik te maken van een VR-bril.

Tijdens de Virtual Reality Mindset training krijgt de werknemer een VR-bril op en een hartslagmeter om. Hij speelt een innovatieve game op een onbewoond eiland. In het spel gebeurt van alles waar de werknemer op moet reageren. De werknemer moet of meer ontspannen en zijn ademhaling omlaag brengen of meer focussen en zijn ademhaling omhoog brengen om verder te komen in het spel. Tijdens het spel coach ik de werknemer 1-op-1 en leer hem ter plekke wat hij kan doen als zijn stress heel hoog is. En wat hij kan doen als hij moet focussen omdat zijn stressniveau heel laag is.

Tom vertelt over zijn ervaring met sterker met stress door de inzet van de VR-bril.

Hoe vond je het om de VR-bril op te hebben?

“Ik vond het heel leuk! Door je stress onder controle te brengen door er de ene keer mee te spelen om het verlagen en de andere keer mee te spelen om het juist te verhogen, kom je verder in het spel. Het proberen om mijn stressniveau onder controle te brengen, vond ik interessant.”

 Wat gebeurde er met je hartslag in een stressvolle situatie?

“Doordat ik van nature een lage hartslag heb, vond ik het moeilijk om mijn hartslag omhoog te brengen. Ik moest me focussen op de situatie en me inspannen om dit voor elkaar te krijgen. Als het dan lukt en je weer verder kan spelen, dan is dat gaaf!”

Herken je dit van jezelf?

“Ja. Ik ben een rustig persoon. De momenten dat ik meer adrenaline nodig had, waren moeilijker dan de momenten van ontspanning.

Welke tip heb jij voor werknemers die stress ervaren?

“Laat je echt meevoeren in het spel! Ga aan de slag met de tips die je van de stressjamcoach krijgt. De ene persoon heeft moeite om zijn hartslag omhoog te krijgen, terwijl de ander moeite moet doen om zijn hartslag te verlagen. Juist om de signalen bij jezelf te leren kennen en daarmee om leren gaan, maakt deze training zo interessant.”

Artikel geschreven door Dimphy Roozeboom

Dimphy Roozeboom is werkzaam als Stressjamcoach en Adviseur Arbeid & Gezondheid bij TIGRA Twente en deelt via deze blog haar ervaring. Wil je meer informatie? Neem contact op met Bert Nijendijk via twente@tigra.nl of 053 303 00 01.