Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling van de thuiswerkplek kunnen klachten worden voorkomen of worden verholpen. Maar hoe stee je werkplek nu op de juiste manier in? Tijdens een online werkplekcheck kijkt een TIGRA adviseur met jou of je werknemer mee!

Tijdens een online werkplekcheck videobelt een TIGRA adviseur je. Deze online videocall sessie duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt uitleg over het juist instellen van je thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Kijk bijvoorbeeld elke 20 minuten, 20 seconden naar een voorwerp op 20 voet (6 meter) afstand. Op die manier komen je ogen bij beeldschermwerk even tot rust. Ook krijg je praktische tips over pauze houden.

Thuiswerkplek

Daarnaast kijkt de adviseur naar je houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Of heb je je laptop niet ver genoeg op tafel? Misschien heb je een hulpmiddel nodig. Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Een voorbeeld van een bedrijf dat heeft gekozen voor de inzet van de online werkplekcheck in het thuiswerkbeleid is Flynth adviseurs en accountants. Dit bedrijf geeft elke thuiswerkende werknemer de kans om deze check te laten uitvoeren. Al meer dan 150 werknemers hebben reeds gebruik gemaakt van de tips en adviezen van de TIGRA adviseurs.

“De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader”

Daarnaast wordt de online werkplekcheck bij veel andere bedrijven uitgevoerd. Zo heeft Inge van den Heuvel-van Doorn van zorgverzekeraar CZ ook een online werkplekcheck van TIGRA aangevraagd. “De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader! Er kijkt een TIGRA adviseur mee naar je werkplek. Je krijgt tips en adviezen en eventueel oefeningen om je fysieke klachten te verhelpen.” 

Meer weten over de online werkplekcheck of de online werkplekcheck aanvragen? Ga daarvoor naar onze websitepagina.

Lees ook de andere artikelen uit de nieuwsbrief over de opmars van RSI klachten en het Preventief Medisch Onderzoek in Coronatijd.

Nieuws | 6 oktober 2020

Opmars RSI door thuiswerken?

Last van tintelende vingers, verkrampte schouders en een stijve nek? Wordt de kans op RSI-klachten groter nu we veel thuiswerken? RSI is een begrip wat de laatste weken weer veel in de media opduikt nu Nederlanders nog altijd massaal thuiswerken. Rond het jaar 2000 werden beeldschermwerkers massaal gewaarschuwd voor het risico op RSI. De laatste […]

Lees verder

Nieuws | 5 oktober 2020

Preventief Medisch Onderzoek in coronatijd

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan. Collega’s die weinig ziek zijn. Een goede sfeer op de werkvloer. Een aantrekkelijke werkgever zijn. Je werknemers zijn je grootste kapitaal. Toch is stress op het werk beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen werknemers loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) […]

Lees verder

Nieuws | 4 oktober 2020

Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven