Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling van de thuiswerkplek kunnen klachten worden voorkomen of worden verholpen. Maar hoe stee je werkplek nu op de juiste manier in? Tijdens een online werkplekcheck kijkt een TIGRA adviseur met jou of je werknemer mee!

Tijdens een online werkplekcheck videobelt een TIGRA adviseur je. Deze online videocall sessie duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt uitleg over het juist instellen van je thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Kijk bijvoorbeeld elke 20 minuten, 20 seconden naar een voorwerp op 20 voet (6 meter) afstand. Op die manier komen je ogen bij beeldschermwerk even tot rust. Ook krijg je praktische tips over pauze houden.

Thuiswerkplek

Daarnaast kijkt de adviseur naar je houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Of heb je je laptop niet ver genoeg op tafel? Misschien heb je een hulpmiddel nodig. Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Een voorbeeld van een bedrijf dat heeft gekozen voor de inzet van de online werkplekcheck in het thuiswerkbeleid is Flynth adviseurs en accountants. Dit bedrijf geeft elke thuiswerkende werknemer de kans om deze check te laten uitvoeren. Al meer dan 150 werknemers hebben reeds gebruik gemaakt van de tips en adviezen van de TIGRA adviseurs.

“De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader”

Daarnaast wordt de online werkplekcheck bij veel andere bedrijven uitgevoerd. Zo heeft Inge van den Heuvel-van Doorn van zorgverzekeraar CZ ook een online werkplekcheck van TIGRA aangevraagd. “De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader! Er kijkt een TIGRA adviseur mee naar je werkplek. Je krijgt tips en adviezen en eventueel oefeningen om je fysieke klachten te verhelpen.” 

Meer weten over de online werkplekcheck of de online werkplekcheck aanvragen? Ga daarvoor naar onze websitepagina.

Lees ook de andere artikelen uit de nieuwsbrief over de opmars van RSI klachten en het Preventief Medisch Onderzoek in Coronatijd.

Blog | 7 oktober 2021

Wat kost een werknemer die verzuimt?

Elk bedrijf heeft weleens een zieke werknemer. Bij jullie bedrijf zal dat niet anders zijn. Dat is vervelend voor de werknemers zelf, de collega’s en voor de organisatie. Het is daarom belangrijk om dit verzuim te voorkomen of in ieder geval snel weer te verhelpen, want een verzuimende werknemer brengt ook de nodige kosten met […]

Lees verder

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven