Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling van de thuiswerkplek kunnen klachten worden voorkomen of worden verholpen. Maar hoe stee je werkplek nu op de juiste manier in? Tijdens een online werkplekcheck kijkt een TIGRA adviseur met jou of je werknemer mee!

Tijdens een online werkplekcheck videobelt een TIGRA adviseur je. Deze online videocall sessie duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt uitleg over het juist instellen van je thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Kijk bijvoorbeeld elke 20 minuten, 20 seconden naar een voorwerp op 20 voet (6 meter) afstand. Op die manier komen je ogen bij beeldschermwerk even tot rust. Ook krijg je praktische tips over pauze houden.

Thuiswerkplek

Daarnaast kijkt de adviseur naar je houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Of heb je je laptop niet ver genoeg op tafel? Misschien heb je een hulpmiddel nodig. Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Een voorbeeld van een bedrijf dat heeft gekozen voor de inzet van de online werkplekcheck in het thuiswerkbeleid is Flynth adviseurs en accountants. Dit bedrijf geeft elke thuiswerkende werknemer de kans om deze check te laten uitvoeren. Al meer dan 150 werknemers hebben reeds gebruik gemaakt van de tips en adviezen van de TIGRA adviseurs.

“De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader”

Daarnaast wordt de online werkplekcheck bij veel andere bedrijven uitgevoerd. Zo heeft Inge van den Heuvel-van Doorn van zorgverzekeraar CZ ook een online werkplekcheck van TIGRA aangevraagd. “De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader! Er kijkt een TIGRA adviseur mee naar je werkplek. Je krijgt tips en adviezen en eventueel oefeningen om je fysieke klachten te verhelpen.” 

Meer weten over de online werkplekcheck of de online werkplekcheck aanvragen? Ga daarvoor naar onze websitepagina.

Lees ook de andere artikelen uit de nieuwsbrief over de opmars van RSI klachten en het Preventief Medisch Onderzoek in Coronatijd.

Blog | 6 mei 2021

Laagdrempelige bedrijfsfysiotherapie binnen je bedrijf

Hoe zorg je als werkgever dat je werknemers aan hun vitaliteit werken? Je wilt verzuim zoveel mogelijk voorkomen en vroegtijdige klachten signaleren en direct omzetten naar een gerichte actie. Maar waar kunnen je werknemers terecht met vragen of klachten? Je kunt dit ondervangen door bijvoorbeeld structureel een bedrijfsfysiotherapeut binnen je bedrijf te hebben die een […]

Lees verder

Nieuws | 12 april 2021

Nieuw product: Werkplekrisicoscan

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf dit jaar een nieuw product: Werkplekrisicoscan. Dit is een tool waarmee jij als werkgever inzicht krijgt in de belasting van een functie of een werkplek. Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer binnen jouw bedrijf.  We kijken naar de verschillende vormen van belasting […]

Lees verder

Nieuws | 11 april 2021

Wees verzuim voor: “Bedrijfsfysiotherapie in company is echt van meerwaarde!”

Laagdrempelige begeleiding voor jouw werknemers bij lichamelijke klachten of goede voorlichting op de werkplek. Dat wil jij als werkgever toch ook? Bedrijfsfysiotherapie in company is het ideale product hiervoor. Een adviseur van TIGRA die wekelijks/maandelijks een aantal uren binnen jouw bedrijf aanwezig is om vragen te beantwoorden, een ronde door het bedrijf te maken of […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven