Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Wat is de Fysiek fitcheck?

Werknemers die uitvallen met ziekte of klachten. Heb jij daar binnen je bedrijf mee te maken? Dan ben je ongetwijfeld op de hoogte van de verzuimkosten die dit met zich meebrengt. Door proactief om te gaan met verzuim kunnen klachten eerder aan het licht komen en kan uitval worden voorkomen. Onze Fysiek fitcheck is een laagdrempelig telefonisch consult waar de werknemers gebruik van kunnen maken. Hoe gaat dit in zijn werk?

De werknemer meldt zich aan via een AVG-proof omgeving, waarna een adviseur van ons telefonisch contact opneemt met de werknemer. De adviseur kan tips en adviezen geven om de specifieke klanten van de werknemer te verminderen. Indien wenselijk kan een vervolginterventie worden ingezet. Met deze route hoeft de leidinggevende of HR-manager niet op de hoogte gesteld te worden van de klachten van de werknemer. De privacy wordt hiermee gewaarborgd en de stap van een aanmelding is laagdrempelig.

Geen wachttijd

Tijdens de Fysiek fitcheck kan de werknemer zonder wachttijd gescreend worden. Door een tekort aan bedrijfsartsen duurt het vaak tot zes weken voordat een interventie opgestart kan worden. De verzuimkosten voor deze wachttijd kunnen al snel oplopen tot duizenden euro’s. De Fysiek fitcheck is een snelle en kosten efficiënte oplossing waarin de bedrijfsarts niet altijd direct nodig is. Met deze dienst wordt een snelle, gedegen en op maat gerichte interventie mogelijk.

Met de Fysiek fitcheck worden de wettelijke verplichtingen zoals voorgeschreven in de WVP (Wet verbetering poortwachter) nagekomen zonder tussenkomst van de bedrijfsarts. Potentieel verzuim wordt direct aangepast. Door de snelle manier van handelen, kan de verzuimperiode tot vier weken verkort worden en is de werknemer snel weer inzetbaar.

Hoe werkt het?

Als werkgever ga je akkoord met het aanbieden van deze interventie binnen je bedrijf. Je deelt dit aanbod met je werknemers. Heeft een werknemer bijvoorbeeld (lichte) fysieke klachten, kan hij/zij zich direct aanmelden voor de Fysiek fitcheck. De werkgever hoeft hier niet van op de hoogte te worden gesteld.

Na de aanmelding wordt er een link verzonden waarmee een korte vragenlijst ingevuld kan worden. Deze antwoorden vormen de leidraad van het daaropvolgende telefoongesprek. Binnen 48 uur na aanmelding wordt dit telefonisch contact gelegd door een van onze adviseurs. Telefonisch kan advies worden gegeven hoe deze (lichte) klachten mogelijk verholpen kunnen worden. Mocht er eventueel een vervolginterventie nodig zijn zoals een Werkplekonderzoek of een Intake zal de werknemer dit eerst intern moeten vragen aan bijvoorbeeld een leidinggevende of andere verantwoordelijke.

Wat zijn de kosten?

Wil je de Fysiek fitcheck aanbieden binnen je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Dan maken we een op maat offerte voor je.