Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Van volledig verzuim naar 100% aan het werk

Na 29 jaar in de tuinbouw gewerkt te hebben, is Aad van Eeuwijk sinds december 2022 werkzaam bij de RET als trambestuurder. Een beroep waarbij hij de hele dag zit. De overgang van fysiek zwaar werk naar geestelijk werk viel Aad zwaar en hij kreeg last van fysieke klachten. De Gedragsmatige Fysieke Training van TIGRA, een individueel maatwerktraject, bood uitkomst!

“Ik ben heel blij dat ik bij RET ben begonnen”, zo begint Aad zijn verhaal. “Echter heb ik over de overgang qua werk misschien iets te makkelijk gedacht. Ik zit nu de hele dag stil, terwijl ik bijna 30 jaar alleen maar in beweging ben geweest. Afgelopen juni 2023 schoot het in mijn rug en daar had ik veel pijn van. Ik ben overal geweest: de huisarts, de fysio, de masseur, neuroloog etc. Er is van alles geprobeerd om mijn pijnklachten weg te krijgen, niets bleek te helpen. De een gaf de diagnose rughernia, bij de ander was het slijtage. Ik kwam niets verder.”

De bedrijfsarts heeft Aad aangemeld voor een Intake bij TIGRA, waarna hij gestart is met een Gedragsmatige Fysieke Training. Gemotiveerd was hij wel, echter ook wel een beetje sceptisch. “Waarom zou dit traject wel helpen terwijl ik al zoveel geprobeerd heb?” TIGRA adviseurs Nadine Roza en Lennart Gouw hadden Aad onder begeleiding en al vrij snel na het starten bij TIGRA begon Aad verschil te merken. “Ik ging met sprongen vooruit”.

“Het voelde als een verademing om weer wat te kunnen doen”

Snelle vooruitgang

“Ik ben voordat ik bij TIGRA begon volledig in verzuim geweest. Ook tijdens de eerste periode van het traject was dit het geval. In ging twee keer in de week naar TIGRA en al snel merkte ik verbetering. Toen ik deze stijgende lijn voelde, wilde ik ook wel weer aan de slag. Ik begon halve dagen te werken. Het was een hele verademing om weer wat te doen. De pijn werd naar mate het traject steeds minder en dat was erg fijn. Na enige tijd ging ik weer volledig aan het werk en dat was echt wel de mijlpaal binnen het traject!”

Toen Aad naast de trainingen weer begon te werken, was dat wel pittig om vol te houden. Hij heeft daarin veel gehad aan TIGRA-adviseurs Nadine en Lennart: “Ze bleven mij motiveren, ook als ik het even zwaar vond. Hun ervaring en positiviteit zijn een goede impuls geweest voor mijn herstel. Ik heb tijdens het traject echt een gedragsverandering doorgemaakt. Ik ben veel meer aan het bewegen dan voorheen en ook de oefeningen doe ik nog steeds. Die verandering bevalt mij uitstekend!”

Aad is erg te spreken over het TIGRA traject en deelt zijn ervaring graag met zijn collega’s. “Ik zou de Gedragsmatige Fysieke Training zeker aanraden aan anderen. In het begin was ik sceptisch en dacht ik dat het weer een soort fysiotherapie was, maar er zit een heel groot verschil tussen wat een fysiotherapeut doet en wat TIGRA doet. De begeleiding, de soort oefeningen en het traject hebben mij van volledig verzuim naar weer 100% aan het werk gekregen. Daar ben ik ze erg dankbaar voor!”

Heb jij ook een werknemer die een TIGRA-traject kan gebruiken? Meld hem/haar dan direct aan voor een Intake!

Direct aanmelden voor een Intake
Aanmelden