Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Online werkplekcheck

Heb jij of heeft jouw werknemer last van een zeurende schouder als de laptop thuis op de zolderkamer wordt dichtgeklapt? Of spelen nekklachten op omdat je kamerstoel net niet hoog genoeg is om goed aan de keukentafel te zitten? Wellicht is het meubilair wat je gebruikt tijdens het thuiswerken niet optimaal. Met een goede instelling van de thuiswerkplek kunnen klachten worden voorkomen of worden verholpen. Maar hoe stee je werkplek nu op de juiste manier in? Tijdens een online werkplekcheck kijkt een TIGRA adviseur met jou of je werknemer mee!

Tijdens een online werkplekcheck videobelt een TIGRA adviseur je. Deze online videocall sessie duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt uitleg over het juist instellen van je thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Kijk bijvoorbeeld elke 20 minuten, 20 seconden naar een voorwerp op 20 voet (6 meter) afstand. Op die manier komen je ogen bij beeldschermwerk even tot rust. Ook krijg je praktische tips over pauze houden.

Thuiswerkplek

Daarnaast kijkt de adviseur naar je houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? Of heb je je laptop niet ver genoeg op tafel? Misschien heb je een hulpmiddel nodig. Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Een voorbeeld van een bedrijf dat heeft gekozen voor de inzet van de online werkplekcheck in het thuiswerkbeleid is Flynth adviseurs en accountants. Dit bedrijf geeft elke thuiswerkende werknemer de kans om deze check te laten uitvoeren. Al meer dan 150 werknemers hebben reeds gebruik gemaakt van de tips en adviezen van de TIGRA adviseurs.

“De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader”

Daarnaast wordt de online werkplekcheck bij veel andere bedrijven uitgevoerd. Zo heeft Inge van den Heuvel-van Doorn van zorgverzekeraar CZ ook een online werkplekcheck van TIGRA aangevraagd. “De online werkplekcheck van TIGRA is een echte aanrader! Er kijkt een TIGRA adviseur mee naar je werkplek. Je krijgt tips en adviezen en eventueel oefeningen om je fysieke klachten te verhelpen.”

Meer weten over de online werkplekcheck of de online werkplekcheck aanvragen? Ga daarvoor naar onze websitepagina.