Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Inzetbaarheid steeds vaker onderwerp van gesprek

Hoe gaat het vandaag de dag met jouw werknemers? Hoe inzetbaar zijn ze eigenlijk? Vandaag. Morgen. En zijn ze ook inzetbaar tot aan hun pensioen? Als leidinggevende, HR-manager of directie worstel je vaak met vragen “Wat mag ik wel en niet vragen tijdens het inzetbaarheidsgesprek?”, “Welke vragen stel ik voor een effectief gesprek?” en “Hoe zorg ik dat de werknemer eigenaarschap toont voor zijn eigen inzetbaarheid?”.

Dit hebben we vormgegeven in de training Inzetproat. Inzetproat is dé training voor leidinggevenden waarbij zij op een laagdrempelige manier leren hoe ze het inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers kunnen voeren.

Let’s play the game! 

Bij TIGRA Twente houden we niet van een training waarbij we alleen maar zenden. We willen dat je het eigen maakt en dat je snapt wat we vertellen. Daarom hebben we een game bedacht! Een tool die abstracte begrippen zoals inzetbaarheid en het Huis van Werkvermogen vormgeeft. Want welke verdiepingen zijn er eigenlijk in het Huis van Werkvermogen? Als alle verdiepingen in balans zijn, is jouw werknemer duurzaam inzetbaar. Maar zijn ze wel in balans? Een game die hier handen en voeten aan geeft waardoor jij als leidinggevende de begrippen tastbaar kan maken voor jouw werknemers.

Welke vragen komen aan bod tijdens de training inzetbaarheid?

Tijdens de training Inzetproat maak je kennis met deze tool en leer je hoe je op een effectieve manier het inzetbaarheidsgesprek voert.

  • Wat houdt inzetbaarheid in?
  • Welke vragen stel je voor een effectief gesprek?
  • Welke aspecten spelen er bij je werknemer? Zowel zakelijk als privé. En hoe stabiel staat hij of zij eigenlijk?
  • Hoe zorg je dat de werknemer eigenaarschap toont voor zijn eigen inzetbaarheid?
  • Hoe komen we tot een gezamenlijk plan als het om inzetbaarheid gaat?

 Wil jij weten hoe jij op een interactieve manier het inzetbaarheidsgesprek met jouw werknemers kan voeren?

Artikel geschreven door Anoukh van Baggum

Anoukh van Baggum is werkzaam als strategisch adviseur Arbeid en Gezondheid bij TIGRA Twente en deelt via deze blog haar ervaring. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anoukh van Baggum via twente@tigra.nl of 053 303 00 01.