Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Hoe ga jij inzetbaar blijven?

Wat verwacht je van de organisatie? Wat heb jij nodig? Jij als mens maakt het verschil! Als je met plezier werkt, benut je optimaal je talenten en draag je maximaal bij aan de organisatie. Een paar kenmerken die je nodig voor een optimale inzetbaarheid:

  • Gezondheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Productiviteit
  • Bevlogenheid
  • Motivatie

Optimale prestaties van de organisatie vraagt om optimale inzetbaarheid van jou als mens. Dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden! Het afstemmen van de organisatiebehoefte en de mensen die met en voor je werken = Win – Win

(Duurzame) inzetbaarheid of werkvermogen: de mate waarin je in staat bent je werk te doen, zowel mentaal als lichamelijk. Onderzoeken tonen aan dat bij een maximaal werkvermogen de kans op langdurig uitval minimaal is.

Merk je dat er veel stress is door het thuiswerken, het minder ‘echt’ contact hebben van grote invloed is op het mentale welzijn of merk je dat je overspannen dreigt te raken? Als je wilt dat er iets verandert, zul je zelf iets moeten veranderen. Veranderen is niet altijd comfortabel, dat klopt. Twee tips:

  1. Zet kleine stappen. Door het ervaren van een succesmoment, creëer je motivatie om door te gaan en behaal je het grotere doel.
  2. Focus niet op 1 ding. Je inzetbaarheid heeft te maken met meer dan alleen gezond eten en bewegen maar met zoveel meer, waaronder de juiste mindset:

Een van de gerichte interventies die wij als TIGRA Heerenveen veelal inzetten is de stress mindset training waarbij je in vier sessies (preventief) je stressmindset positief leert beïnvloeden om stress de baas te blijven. Wat levert de training je op: Je leert stress gebruiken i.p.v. te vermijden en hoe jij je eigen stresssysteem kunt inzetten in je dagelijks (werk)leven. Meer lezen over deze training kan via deze link: https://www.tigra.nl/verzuim/virtual-reality-mindset-training/

De kern van het verhaal: Bepaal in welke richting je wilt bewegen als mens, kijk naar wat je nodig bent en wie je daarbij kan helpen.

Of het nu gaat over het bevorderen van een gezonde leefstijl, stressmanagement of snel schakelen bij (dreigend) verzuim? We helpen graag en denken met jullie mee! Je kunt ons bereiken op heerenveen@tigra.nl of 0513-627165.