Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je dit te weten.

Iedere werkgever wil graag gezonde en fitte werknemers. Door een PMO aan te bieden binnen je bedrijf krijg je als werkgever inzicht in het energieniveau, het welbevinden, de leefstijl, het werkvermogen en de arbeid gerelateerde gezondheidsrisico’s van je werknemers. Eventuele problemen die te maken hebben met werk en gezondheid komen in een vroeg stadium aan het licht. De resultaten worden gebundeld waardoor je als werkgever een uitgebreide en diepgaande data-analyse krijgt van de vitaliteit van je werknemers. Met de uitslag kun je aan de slag gaan om de gezondheid van je werknemers te behouden of juist te verbeteren.

De werknemer zelf weet na een PMO op individuele titel hoe het met zijn of haar gezondheid gesteld is.

Maatwerk

Een PMO van TIGRA is altijd maatwerk. We nemen contact op met jou als klant en spreken samen de mogelijkheden door die we kunnen bieden. De inhoud wordt afgestemd op de werkzaamheden van jouw bedrijf, de RI&E en de bedrijfscultuur. We hebben een landelijk netwerk van zo’n 30 TIGRA vestigingen. Hierdoor kunnen we op verschillende locaties tegelijk een PMO uitvoeren.

Ons (PMO) bestaat uit drie onderdelen die elkaar perfect aanvullen: het werkvermogensonderzoek, een fysiek onderzoek en het doelformuleringsgesprek. Als doel heeft een PMO het vroegtijdig signaleren van gezondheidseffecten bij individuele werknemers die gerelateerd zijn aan het werk.

  1. Werkvermogensonderzoek: Als eerste stap vullen de deelnemers een online vragenlijst in over hun inzetbaarheid, werkvermogen en gezondheid. De standaard vragenlijsten gaan over werkvermogen, werkomstandigheden (lichamelijke klachten, lichamelijke & mentale belasting, werktempo, werkhoeveelheid etc.) en over je persoonlijke gezondheid. Daarnaast zijn er vragenlijsten over verschillende andere onderwerpen die kunnen worden toegevoegd indien wenselijk.
  2. Fysiek onderzoek: Na het invullen van de vragenlijsten is het tijd voor het fysieke onderzoek. Hiervoor komen de TIGRA professionals bij jullie op locatie. Welke testen er worden uitgevoerd, besluiten we samen met jullie. De testen moeten namelijk goed aansluiten bij de risico’s die de werknemers in hun functie tegenkomen.
  3. Doelformuleringsgesprek: Direct na afloop van het fysieke onderzoek volgt een gesprek met één van onze adviseurs. Die bespreekt de resultaten van de vragenlijsten en de fysieke onderzoeken met de deelnemer. Dit gesprek vindt plaats rondom de vraag: “Hoe ga jij inzetbaar blijven?”. Samen met de adviseur bepaalt de deelnemer zijn verbeterpunten voor een optimale inzetbaarheid.

Vraag vrijblijvend een offerte op voor een PMO bij jouw bedrijf!