Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Vanaf het moment dat ik ben gestart bij TIGRA heb ik mij niet meer ziekgemeld”

Eric Beckers, storingsmonteur bij Liander, zat vaak ziek thuis. Last van de rug, schouders of nek. Fysiek was hij in goede conditie, maar toch zat hij regelmatig in de ziektewet, tot frustratie van hem zelf. Zijn teamleider regelde een Gedragsmatige fysieke training bij TIGRA en dat heeft hem goed gedaan! “Mijn klachten zijn verdwenen en ik weet hoe ik moet omgaan met pijn zodra ik weer last krijg”.

“De laatste tijd was ik een paar weken aan het werk en vervolgens weer een paar weken thuis”, zo begint Eric te vertellen. Hij werkt inmiddels drie jaar bij Liander als storingsmonteur gas. “Ik zat best regelmatig thuis met verschillende klachten. Mijn teamleider merkte dit ook op en ging met mij in gesprek hierover. Hij wilde mij graag helpen en vroeg wat ikzelf in gedachten had. Door een vriend was ik bekend met TIGRA en ik gaf aan wel graag een traject bij TIGRA te willen volgen. Zo is het balletje gaan rollen.”

“In mijn lichaam gebeurde iets dat steeds een pijnprikkel veroorzaakte. Dan had ik weer last van mijn rug, dan van mijn schouders en weer wat later was het mijn nek in combinatie met hoofdpijn. Komt het van een hernia, want ook mijn benen deden op zijn tijd pijn. Zit er iets ander bekneld of is er misschien iets stuk? Je gaat overal over nadenken.”

Educatie

Een belangrijk onderdeel binnen de Gedragsmatige fysieke training is educatie. Hoe zit je lichaam in elkaar? Hoe ontstaat pijn? Waar heb je dan precies last van en is dat echt zo of denk je dat alleen maar? “Sander Oud van TIGRA Zaanstreek heeft mij begeleid tijdens het 12-weken durende traject. Hij heeft naast de fysieke trainingen in de oefenzaal mij ook veel kennis bijgebracht.”

“Ik zoek nog weleens het randje op, maar dan word ik de volgende dag direct weer met mijn neus op de feiten gedrukt”

“Sander vertelde dat er niets kapot was of bekneld zat in mijn lichaam dat een pijnprikkel veroorzaakte. Dat vond ik in het begin moeilijk te geloven, want ik voelde toch echt pijn. Hij gaf mij bepaalde oefeningen en ik voelde dat de pijnprikkel begon weg te zakken. Dat is heel ongrijpbaar in het begin, maar het is zo’n wereld van verschil. Hij vertelde mij hoe mijn lichaam in elkaar zit en gaf mij handvatten om te leren luisteren naar mijn lichaam. Dat heb ik twintig jaar lang niet gedaan. Ik weet nu heel goed wat ik wel en niet kan doen. Ik zoek nog weleens het randje op, maar dat merk ik de volgende dag gelijk. En dan word ik direct weer even met de neus op de feiten gedrukt.”

Vanaf het moment dat ik bij TIGRA ben gestart en de stijgende lijn qua gezondheid heb ingezet, heb ik geen ziekmeldingen meer gehad. Dat is een grote mijlpaal! Als ik niet bij TIGRA terecht was gekomen, dan denk ik nog steeds dat ik om de paar werken ziek thuis had gezeten. Ik ben erachter gekomen dat je echt in de gezondheid moet investeren. Dit geef ik andere collega’s met klachten ook mee. Doe er iets aan. Ga naar TIGRA en volg een traject, het is absoluut de moeite waard!