Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Door de goede trainingen en begeleiding kon ik gewoon doorwerken tijdens het traject”

Wat begon met het teruglopen van zijn conditie, bleek uiteindelijk een verstopping van een ader in zijn been te zijn. Andre Jonkhoff, werkzaam binnen de surveillancedienst bij het havenbedrijf Port of Amsterdam, doorliep een Gedragsmatige Fysieke Training. “Zonder deze training was dit mooie resultaat er niet geweest.”

Andre Jonkhoff merkte dat zijn conditie terugliep en ging bij de bedrijfsarts langs. Deze adviseerde hem een traject bij TIGRA te volgen. “Door oplettendheid van Sander Oud van TIGRA Zaanstreek tijdens de Intake, kwam hij erachter dat mijn klachten ergens anders vandaag kwamen”, zo begint Andre te vertellen. “Ik had een verstopte ader in mijn been. Dit werd tijdens een doppleronderzoek in het ziekenhuis bevestigd. In het dagelijks leven had ik er geen last van, dus ik werkte gewoon door. Bij inspanningen begon ik er last van te krijgen.”

Conditie opbouwen

“Tijdens de Gedragsmatige Fysieke Training heeft Sander me behoorlijk, op een positieve manier, gepijnigd. Ik moest tijdens de trainingen op de loopband en dan een behoorlijk stuk tegen de berg oplopen. Dit was ontzettend pittig. Hij begeleidde me uitstekend en door het vele lopen, maakte het lichaam zelf nieuwe aders aan en verdwenen de klachten.

“Na het complete traject was de pijn die ik tijdens het werk voelde, helemaal verdwenen. Ik ben zelf doorgegaan met veel lopen, ook bij de sportschool. Door de goede trainingen en begeleiding kon ik gewoon doorwerken tijdens het traject. Ik heb door mijn klachten gelukkig niet verzuimt. Ik kon mijn werkzaamheden zoals het toezicht houden en handhaven van een beheergebied, het ondersteunen van de mobiele verkeersbegeleiding en het verrichten van werkzaamheden op het meldpunt Haven gewoon blijven doen. Daar ben ik erg blij mee”, zo vertelt Andre.

Begeleiding

Sander wist Andre tijdens de zware trainingen goed te motiveren. “De trainingen deden pijn, maar leverden een uitstekend resultaat op. In het begin kon ik maar vier of vijf minuten op de loopband lopen en nu kan ik 30 minuten nabootsend tegen een berg oplopen.”

“Ik kan een traject bij TIGRA aan iedereen aanbevelen. Als ik collega’s hoor die ergens last van hebben, geef ik ze ook als tip direct naar de bedrijfsarts te gaan zodat ze daar eventueel een traject bij TIGRA kunnen aanvragen. Ook tijdens de coronaperiode heb ik gewoon door kunnen trainen. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en het feit dat ik weer klachtenvrij kan werken!”