Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Bewegen naar beter werkvermogen met TIGRA en STL

In samenwerking met STL bieden wij vanuit het programma Werkkracht een totaalaanpak om het werkvermogen en de inzetbaarheid van werknemers in het Sectorinstituut Transport en Logistiek te verbeteren.

Draag jij SOOB af voor je werknemers? Dan is er subsidie beschikbaar voor deze totaalaanpak.

De totaalaanpak start met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), een uitgebreid onderzoek naar werknemersgezondheid in relatie tot werk dat laat zien aan welke knoppen je als werkgever kunt draaien om inzetbaarheid en werkvermogen binnen je organisatie te verbeteren. Daarnaast zijn in deze totaalaanpak individuele vervolginterventies meegenomen, waarmee werknemers zelf aan hun gezondheid en vitaliteit kunnen werken, wat hun werkprestaties ten goede komt. Gezonde werknemers hebben namelijk meer plezier in hun werk en zijn productiever!

Het PMO van TIGRA

Het PMO is niet alleen een periodieke verplichting voor organisaties, het is ook een zeer effectief middel om de inzetbaarheid en het werkvermogen van werknemers te meten en verbeteren.

  • Ons PMO is gebaseerd op het Huis van Werkvermogen. Dit model laat via vier verdiepingen zien welke aspecten invloed hebben op het werkvermogen van je werknemers en geeft daarmee een complete blik op de werknemersgezondheid binnen jouw organisatie. Door deze verdiepingen optimaal in te richten voor je werknemers, verbeter je hun werkvermogen.
  • In het onderzoek worden medische zaken meegenomen, maar er is dus ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Het PMO bestaat altijd uit een werkvermogensonderzoek, een fysiek onderzoek en adviesgesprek.
  • Geen enkel bedrijf is hetzelfde, dus een PMO is altijd maatwerk. We zorgen er samen voor dat de inhoud volledig aansluit op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.
  • De resultaten van het PMO worden zowel op individueel niveau met de betreffende werknemer als op organisatieniveau – anoniem – teruggekoppeld. Dit doen we via ons unieke en interactieve dashboard.
    Werknemers krijgen advies over hoe zij zelf met hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid aan de slag kunnen. Op organisatieniveau laten we zien waar veelvoorkomende knelpunten en risico’s liggen die invloed hebben op de inzetbaarheid en het werkvermogen van werknemers en hoe deze aangepakt kunnen worden.

Vervolginterventies

Uiteraard is het belangrijk om met verbeterpunten aan de slag te gaan. In de totaalaanpak met STL zijn individuele vervolginterventies meegenomen. Dat betekent dat we, samen met een aantal partnerorganisaties, werknemers begeleiden om met hun gezondheid en vitaliteit aan de slag te gaan. De volgende interventies zijn meegenomen:

  • Aanvullend vitaliteitsgesprek
  • Individueel traject stoppen met roken (via SmokeFree, partner)
  • Persoonlijk voedingsprogramma om overgewicht tegen te gaan (via Cure4Life, partner)
  • Mentale fitcheck en opvolging via een online programma (via VytL, partner)

Vergoedingen

Draag je SOOB af voor je werknemers? Dan krijg je vanuit het Werkkracht-programma van STL 50% van de PMO-kosten vergoed. Individuele vervolginterventies worden volledig vergoed.

Aan de slag?

De offerteaanvraag voor dit traject doe je zelf bij STL.

Wil je eerst meer informatie over onze totaalaanpak en hoe we jou kunnen helpen met het verbeteren van het werkvermogen en de inzetbaarheid van je werknemers? Neem dan contact met ons op. We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek over de mogelijkheden.

We gaan graag (vrijblijvend) met je in gesprek.
Gesprek aanvragen