Preventief Medisch Onderzoek

Werknemers die fluitend naar hun werk gaan. Collega’s die weinig ziek zijn. Een goede sfeer op de werkvloer. Een aantrekkelijke werkgever zijn. Je werknemers zijn je grootste kapitaal. Zeker in de huidige markt met toenemende tekorten aan goed personeel. Ben je op zoek naar een manier om je organisatie naar dit niveau te brengen? Onze concrete Preventief Medisch Onderzoek (PMO)aanpak helpt je om dit te realiseren.

Een PMO is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen bedrijf is hetzelfde, dus een Preventief Medisch Onderzoek is altijd maatwerk. We sluiten samen de inhoud aan op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

Uit onze jarenlange ervaring bij veel verschillende bedrijven weten we dat de communicatie over een PMO erg belangrijk is. Dat zorgt ervoor dat je draagvlak creëert in je organisatie. We hebben een manier gevonden om gezondheid ook bij jouw organisatie succesvol onder de aandacht te brengen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Interactief dashboard

Met het PMO signaleren we gezondheidsklachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben. De totaalresultaten presenteren we via een uniek interactief dashboard. Dit laat je precies zien wat goed gaat en aan welke knoppen je kunt draaien om te verbeteren. Zo is het Preventief Medisch Onderzoek een hele goede tool om de gezondheid van werknemers te verbeteren, zodat ze tot aan hun pensioen fluitend naar hun werk gaan.

Dashboard preventief medisch onderzoek

Meer plezier, meer productie

Gezonde werknemers hebben meer plezier in hun werk en zijn productiever. Door gezondheid en werkvermogen te meten, voorkomen we bovendien dat medewerkers langdurig met verzuim gaan. Ook brengen we in beeld hoe productief iemand is. Een win-winsituatie: de organisatie haalt betere resultaten én werknemers kunnen gezond hun pensioen halen.

In onze ervaring zien werknemers het PMO als een cadeau van de werkgever: ze krijgen immers een uitgebreid onderzoek aangeboden en ze mogen over hun gezondheid met een specialist van gedachten wisselen. Met een PMO geef je dus aandacht aan je werknemers.

 

 

PMO animatie

Privacy

In ons onderzoek staat privacy hoog in het vaandel. Alleen de werknemer kent zijn eigen resultaten. We koppelen de organisatie informatie terug van groepen van boven de 15 personen in ons dashboard.

Vergoeding

We hebben met verschillende verzekeraars goede afspraken over tarieven en vergoedingen. In veel gevallen is vergoeding mogelijk van de verzekering. We denken graag mee in een oplossing die voor jullie passend is.

Omdat iedere organisatie uniek is, is er altijd sprake van maatwerk. Hierdoor is de prijs van een PMO uitsluitend op offertebasis.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Met een aangepast werkprotocol kunnen wij op een verantwoorde manier Preventief Medische Onderzoeken uitvoeren tijdens de coronaperiode.

Voor werknemers

Wat betekent een PMO voor de werknemer? Onderstaande interactieve Infographic toont de werknemersroute.

Health Check?

Het PMO is een uitgebreid onderzoek. Ben je op zoek naar een kortere gezondheidscheck, bijvoorbeeld voor tijdens een vitaliteitsweek? Kies dan voor de TIGRA Health Check.

Veel gestelde vragen

Wij hechten veel waarde aan een goede communicatie en voorbereiding vooraf. Hier profiteren jullie als organisatie ook van. We zien dit onder andere terug in het hoge percentage PMO deelnemers bij onze klanten. We praten je graag bij over onze ervaringen. Kijk voor ons vraag en antwoord bij de veelgestelde vragen.

Veel gestelde vragen

 

Preventief Medisch Onderzoek