Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Verzuimbeleid

Elk bedrijf heeft wel eens een zieke werknemer. Maar hoe ziet het verzuimbeleid van jouw bedrijf eruit? Wanneer collega’s langere tijd afwezig zijn, is dat natuurlijk in eerste instantie heel vervelend voor je werknemers zelf, maar ook voor de collega’s en voor de organisatie. Daarom is het belangrijk om een verzuimbeleid op te stellen en verzuim snel aan te pakken. 

Het gebruikmaken van externe deskundigen kan een onderdeel zijn van het ziekteverzuimbeleid. Onze gedegen methode, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en wetenschappelijk onderzoek, is zeer geschikt om zieke werknemers te helpen en verzuim terug te dringen. Het is van groot belang om direct actie te ondernemen, want hoe langer een werknemer ziek is, hoe moeilijker het voor hen wordt om weer terug te keren naar het werkveld. 

Wij gaan ziekteverzuim tegen met snelle interventiesBekijk onderstaande animatie om in 1 minuut een beter beeld te krijgen van onze diensten op het gebied van verzuim, die je kan opnemen in jouw verzuimbeleid. 

Onze aanpak: 

Wij volgen de volgende stappen:

  1. Inventariseren van de klachten: wat is er met de werknemer aan de hand?
  2. Repareren/ herstellen: wat kunnen we doen om de klachten te verhelpen?
  3. Re-integreren: hoe helpen we de werknemer weer aan het werk?

We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Bij de start van het programma richten we ons direct op terugkeer naar de werkplek. We bekijken samen de mogelijkheden binnen het bedrijf. Daarbij geven we aan welke taken de werknemer wel en niet kan uitvoeren.

Intake

Elk programma begint met een intake, die binnen vijf werkdagen na aanmelding plaatsvindt. Na afloop ontvangen jij en je werknemer een eindverslag. Hierin staat een inschatting van de verwachte verzuimduur. Ook adviseren we welk vervolgtraject het meest geschikt is.

Tot slot vind je een overzicht met daarin de kosten van verzuim en de kosten die gemoeid zijn met het productieverlies van de werknemer. Dit overzicht geeft je als werkgever de tools om te sturen op verzuim: je krijgt een goed beeld hoe de productie terugloopt en wat dat financieel betekent voor je organisatie.

Heb jij werknemers die al langere tijd afwezig zijn vanwege klachten en/of verzuim en wil je gebruik maken van onze expertise op dit gebied? Neem onze diensten dan op in jouw verzuimbeleid en meld deze werknemers aan voor een intake. Je kunt deze aanvragen vanaf €315,-.

Meld werknemer aan voor een intake
Klik hier
Werknemer aanmelden voor intake

Wil je verzuim binnen jouw bedrijf aanpakken? Meld dan nu je zieke werknemer aan voor een intake.

Aanmelden