Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Welke werkplekinterventies bieden wij voor jouw werknemer?

Het inzetten op preventie van verzuim is voor jouw organisatie op termijn kostenbesparend. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen. Onderneem jij als werkgever op tijd actie? Wij spitsen onze preventie aanpak toe op het verbeteren van de werkgerelateerde factoren zoals werkwijze, werkplek en werkhouding. Maar welke werkplekinterventies bieden wij? Hieronder een overzicht.

Werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de huidige (thuis)werk(plek)situatie van jouw werknemer en hoe deze te verbeteren is. De adviseur kijkt naar de houding van de werknemer en de instellingen van de werkplek. De balans van de belasting van het werk en wat de werknemer aankan, wordt hierbij ook in kaart gebracht. Onze adviseur maakt vervolgens een uitgebreid rapport welke je kan inzetten als verdieping van de RI&E. Dit onderzoek wordt overigens door de arbeidsinspectie erkent.

Wij bieden drie type werkplekonderzoeken aan:

  • werkplekonderzoek beeldscherm;
  • werkplekonderzoek chauffeur;
  • werkplekonderzoek fysiek.

Werkplekonderzoek light

Een Werplekonderzoek light is qua inhoud hetzelfde als een Werkplekonderzoek. Echter is het verschil dat hierbij geen uitgebreid rapport wordt gemaakt. Een Werkplekonderzoek light is enkel voor beeldschermwerkers aan te vragen.

Online werkplekcheck

Tijdens de Online werkplekcheck videobelt onze adviseur jouw werknemer. De adviseur bekijkt tijdens een sessie van 45 minuten hoe de thuiswerkplek van jouw werknemer is ingesteld en ingericht. Zo hoeft de adviseur niet bij je thuis te komen en heb je toch een goed ingestelde thuiswerkplek. De adviseur geeft de werknemer ook praktische tips. Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil!

Werkplekchecks

Met een werkplekcheck kijkt onze adviseur op groepsniveau naar de werkplekomstandigheden. Onze adviseur checkt alle werkplekken van bijvoorbeeld een hele afdeling. De werknemers ontvangen direct na de check een  persoonlijk werkplekpaspoort waarin de juiste afstelling staat, zodat ze ook de volgende keer hun eigen (flex)plek goed kunnen afstellen. Onze adviseur verzamelt alle gegevens en brengt deze in kaart door middel van een rapportage. Deze rapportage helpt jou om binnen je organisatie richting te geven aan het gezondheidsbeleid.

Voorlichting en training

Onze voorlichting en training is gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van jouw werknemers. Of ze nou veel achter een computer zitten of constant in beweging zijn, wij stemmen onze training volledig af op jouw bedrijf! De thema’s omgaan met fysieke belasting, omgaan met beeldschermwerk en dynamisch werken zijn standaard beschikbaar, maar we kunnen op verzoek ook voor een ander thema een voorlichting en training maken.

Webinar

Een webinar is een online cursus die we aan groepen groepsgewijs aanbieden. Dit kan over verschillende thema’s of onderwerpen gaan. Tijdens de webinar krijgen je werknemers op een interactieve manier handige tools en slimme adviezen en is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

E-learning

Onze e-learning is een laagdrempelige manier om informatie te vergaren. Je kunt de e-learning doorlopen op een computer of tablet en wanneer het uitkomt. Je kunt hem pauzeren en hervatten wanneer je er weer tijd voor hebt. Handig met die drukke agenda’s van tegenwoordig!

Wij bieden e-learnings met de thema’s Dynamisch thuiswerken en Optimaal presteren op de werkplek. In beide e-learnings krijgt je werknemer deskundige adviezen om de werkplek juist in te stellen, ook op het gebied van meubilair, verbindingen en werkwijze. In de e-learning Optimaal presteren op je werkplek komen ook pauzemomenten en omgevingsfactoren aan bod.

Altijd een werkplekinterventie voor jou

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben we voor iedere werkplek en iedere situatie een interventie. Vind je het lastig om te bepalen welke interventie het beste bij jouw organisatie aansluit? We hebben een keuzetool voor je samengesteld die je snel inzicht geeft in welke interventie het beste past.

Heb je vragen over een bepaalde werkplekinterventie of wil je even sparren? Neem dan contact met ons op!

Keuzetool werkplekinterventies
Open