Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Wat wij bij jou in company kunnen doen

Het inzetten op preventie van verzuim is voor jouw organisatie op termijn kostenbesparend. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen. Met onze preventieve aanpak kijken we naar werkwijze, werkplek en werkhouding. Om doelgericht te kunnen adviseren en snel te kunnen handelen, komen we hiervoor met onze in company dienstverlening naar jouw organisatie toe. Hieronder hebben we de mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Bedrijfsfysiotherapie in company 

Met Bedrijfsfysiotherapie in Company is er periodiek, bijvoorbeeld (twee)wekelijks of maandelijks, een aantal uur een bedrijfsfysiotherapeut binnen jouw bedrijf aanwezig die je bedrijf, werknemers en de werkzaamheden goed leert kennen. Onze collega ziet daardoor snel waar de knelpunten en risico’s voor fysieke klachten en verzuim liggen en kan deze snel verhelpen. 

Werkplekrisicoscan

Tijdens een werkplekrisicoscan stellen we per functiegroep vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer. We kijken naar de verschillende vormen van belasting (fysieke en fysische belasting) in de werkomgeving, de taakstelling (fysiek, mentaal of emotioneel) en naar de specifieke lichaamsregio waar klachten voorkomen. De werkplekrisicoscan maakt het mogelijk om te sturen op inzetbaarheid. Je krijgt inzicht in de gezondheidsrisico’s die er spelen binnen jouw bedrijf; hoe deze te beheersen én op te heffen zijn.

Werkplekonderzoek

Tijdens een werkplekonderzoek kijkt onze adviseur naar de houding van een individuele werknemer en de instellingen van de werkplek. De balans van de belasting van het werk en wat de werknemer aankan, wordt hierbij ook in kaart gebracht. De werknemer krijgt gericht advies over hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen om fysieke klachten te voorkomen. 

Werkplekchecks

Met een werkplekcheck kijkt onze adviseur op groepsniveau naar de werkplekomstandigheden. Onze adviseur checkt alle werkplekken van bijvoorbeeld een hele afdeling. De werknemers ontvangen direct na de check een  persoonlijk werkplekpaspoort waarin de juiste afstelling staat, zodat ze ook de volgende keer hun eigen (flex)plek goed kunnen afstellen. 

Voorlichting en training

Onze voorlichting en training is gericht op het vergroten van kennis en bewustwording van jouw werknemers over hun eigen werkplek. Of ze nou veel achter een computer zitten of constant in beweging zijn, wij stemmen onze training volledig af op jouw bedrijf! Tijdens het voortraject worden de werkgerelateerde risico’s, (regel)mogelijkheden en hulpmiddelen op de werkvloer in kaart gebracht. Deze worden tijdens een interactieve voorlichting uitvoerig besproken. 

TIGRA bij jou op de werkvloer

Wil je verzuim binnen jouw bedrijf voorkomen? Misschien staan we binnenkort dan ook bij jou op de werkvloer. Voor iedere werkplek en iedere situatie hebben we een geschikte interventie. Vind je het lastig om te bepalen welke interventie het beste op de situatie binnen jouw organisatie aansluit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee!

We denken graag met je mee
Neem contact op