Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Van PMO naar duurzaam inzetbare werknemers

Met het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kun je het werkvermogen, de arbeidsgerelateerde gezondheid en de leefstijl van je werknemers in kaart brengen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit inzicht gaat leiden tot duurzaam inzetbare werknemers? Met deze blog leggen we je daar meer over uit. 

Nadat alle onderdelen van het PMO zijn doorlopen, komen wij de eindresultaten presenteren. Ook ontvang je toegang tot een interactief dashboard waar je zelf de groepsresultaten kunt inzien. Kleine aantekening: we kunnen pas groepsresultaten weergeven wanneer 15 werknemers of meer aan het PMO hebben meegedaan. Alle gegevens zijn geanonimiseerd, dus niets is herleidbaar naar individuele werknemers. Wel kun je binnen het dashboard inzicht krijgen in de resultaten op organisatieniveau, afdelingsniveau en functieniveau. Kortom, via het interactieve dashboard heb je in één oogopslag helder waar de verbeterpunten binnen je organisatie liggen.  

En nu?
Je hebt inzicht in alle groepsresultaten. Om hier concreet mee aan de slag te gaan, is de eerste belangrijke stap om kritisch naar de knelpunten te kijken. Op welke thema’s of onderwerpen is het gemiddelde slecht of zeer matig? Herken je deze punten binnen je bedrijf? Hoe ga je ervoor zorgen dat ze worden omgezet naar een positieve score? Welke interventies kan je hiervoor inzetten? 

Afhankelijk van de betrokken samenwerkingspartijen en mogelijkheden tot het inzetten van (vervolg) interventies kun je direct aan de slag gaan. We weten dat het best lastig kan zijn om in actie te komen en denken daarom graag met je mee. Daarnaast hebben we bij TIGRA een breed palet aan diensten op het gebied van inzetbaarheid, preventie en verzuim in huis, waardoor je ook voor een vervolginterventie altijd bij ons terecht kunt.  

Zijn er veel werknemers die kampen met problemen op het gebied van fysieke belasting? Dan is bijvoorbeeld het aanbieden van een Voorlichting en training met dit thema een optie. Blijken er veel werknemers onjuist te zitten aan hun bureau, dan is een Werkplekonderzoek of een ronde Werkplekchecks op de afdeling een goede oplossing. Dreigen er werknemers op korte termijn uit te vallen of zijn ze mogelijk al uitgevallen? Dan kunnen we via een Intake de werknemer een Gedragsmatige Fysieke Training (GFT) aanbieden, om deze zo te begeleiden bij het herstel.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van diensten die gericht kunnen worden ingezet om veelvoorkomende of urgente inzetbaarheidsproblemen op te lossen binnen jouw organisatie. Kijk vooral ook eens in ons volledige dienstenoverzicht welke diensten goed bij de situatie van jouw organisatie aansluiten. 

Duurzame inzetbaarheid
De kracht van het aanbieden van een PMO zit dus in het opvolgen van de resultaten. Wij blijven na afloop graag betrokken om je hierin te ondersteunen, zodat jouw organisatie straks draait met duurzaam inzetbare medewerkers en het volgende PMO laat zien dat zij gezonder, vitaler en met meer plezier aan het werk zijn. Het is onze missie om alle werknemers in Nederland zo fluitend mogelijk hun pensioen te laten halen!  

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de invulling van een mogelijk PMO. Voordat we een offerte uitbrengen, zullen we telefonisch of per e-mail contact opnemen om nog wat extra informatie uit te vragen om zo een offerte op maat, speciaal voor jullie bedrijf te maken. Dit alles geheel vrijblijvend!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen