Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Nieuw inzicht Long COVID zet TIGRA post-COVID module kracht bij!

Nieuw onderzoek bevestigt dat post-COVID een lichamelijke oorzaak heeft. Dit werd vorige week gepubliceerd door het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit onderzoek geeft nieuwe inzichten op het gebied van post-COVID en sluit naadloos aan bij de post-COVID module van TIGRA.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Nature Communications en zijn een belangrijke stap in het beter begrijpen van post-COVID. Door het beter begrijpen van het ziektebeeld is er ook steeds beter zicht op de vormen van medicatie en behandeling van post-COVID.

Tijdens de revalidatieperiode is het, volgens de Amsterdamse onderzoekers, van belang om de fysieke grenzen te bewaken en hier niet overheen te gaan. De TIGRA post-COVID module, gekoppeld aan de TIGRA Gedragsmatige Fysieke Training (GFT), sluit goed aan bij het advies van het onderzoek. Het protocol van TIGRA is gericht op een rustige, gegradeerde opbouw van trainingsintensiteit en frequentie op basis van de hulpvraag, doelen en mogelijkheden van de cliënt zoals ook beschreven staat in het KNGF-standpunt Fysiotherapie bij COVID-19.

Naast de opbouw van fysieke belastbaarheid ligt de meerwaarde van TIGRA in de begeleiding naar werkhervatting, middels:

  • het opbouwen van fysieke belastbaarheid in relatie tot werk.
  • coaching op het gebied van coping en omgaan met klachten.
  • coaching opbouw ADL- en werk en energiemanagement.
  • goede afstemming met bedrijfsarts en werkgever.
  • advies over werkhervatting en eventuele aanpassing werkzaamheden.

We hebben al veel werknemers met post-COVID weer terug naar het werk geholpen. Onderaan dit artikel kun je twee ervaringsverhalen lezen.

Voorafgaand aan de Gedragsmatige Fysieke Training vindt er altijd een Intake plaats. Meld hier je werknemer direct aan voor een Intake.

Bronnen NOS | KNGF | Nature Communications

Ervaringsverhalen traject post-COVID module TIGRA
Langdurige COVID klachten en de weg naar herstel

Tijdens zijn genezing van COVID-19 merkte Bert dat de weg naar herstel langer was dan bij een ‘gewone’ griep. Een fysiotherapeut hielp hem weliswaar snel om zijn fysieke belastbaarheid te verbeter ...

COVID-19 restklachten verhelpen met training TIGRA

Wat hij dacht dat een longontsteking was, resulteerde in een positieve coronatest, met vermoeidheidsklachten en geheugenverlies als overhoudende restklachten. Het overkwam de 55-jarige Gerard te Boekh ...