Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Hoe voer je met werknemers een gesprek over duurzame inzetbaarheid?

Hoe staat het met het werkplezier van jouw werknemers? Gaat iedereen energiek en gemotiveerd aan de slag? Hier komt duurzame inzetbaarheid om de hoek kijken. Duurzame inzetbaarheid houdt werknemers langer productief, fit en betrokken. De vitaliteit van de werknemers bepaalt mede het succes van het bedrijf. Een jaarlijks inzetbaarheidsgesprek als leidinggevende met je werknemer is dus van groot belang. Wat is hierin de juiste aanpak?

Tijdens onze training Inzetpraat leren leidinggevenden op een laagdrempelige manier hoe ze een inzetbaarheidsgesprek kunnen voeren. Het doel van deze training is leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief gesprek, met als basis het Huis van werkvermogen. Hoe breng je het ‘lastige’ onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake? En hoe krijg je je werknemers zover om hierover na te denken?

Inzetbaarheidsgesprek

Een inzetbaarheidsgesprek gaat over kansen, uitdagingen, eisen in het werk en behoeftes van de werknemers en wordt vaak opgedeeld in de volgende vijf categorieën:

  1. werkplezier
  2. werk-privé balans
  3. kennis en de vaardigheden up-to-date
  4. energie en gezondheid
  5. toekomst (3-5 jaar verder).

De informatie uit deze gesprekken zijn handvatten voor de aanpak van het komende jaar en daarna. Het helpt zowel het bedrijf als de werknemers gezond te houden. Zo’n gesprek is namelijk ook erg goed voor de werknemer zelf. Het laat de werknemer nadenken over zijn werk en hoe hij/zij de toekomst ziet.

Inhoud training

Inzetpraat is een interactieve training. Onze adviseur legt de begrippen ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘het Huis van Werkvermogen’ uit. Daarnaast wordt in de training aandacht besteed aan:

  • gesprekstechnieken;
  • de opbouw van een inzetbaarheidsgesprek;
  • do’s en don’ts tijdens een inzetbaarheidsgesprek;
  • persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en gedragsverandering.

Met bovenstaande punten leren de leidinggevenden duurzame inzetbaarheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. De training kan zowel online als fysiek worden gegeven.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen