Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Inzetbaarheid in de tuinbranche

Fysieke belasting speelt een grote rol binnen de Tuinbranche. Om jou als werkgever te helpen fysieke klachten en verzuim beperkt te houden, bieden wij een aanpak die via de Tuinbranche door de MDIEU-subsidie gratis aan jouw bedrijf kan worden aangeboden. We hebben hiervoor een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ontwikkeld dat is afgestemd op de behoeften die in de Tuinbranche liggen. Het PMO is een belangrijke nulmeting die gezondheidseffecten gerelateerd aan het werk signaleert. Naast het PMO bieden we een groepstraining Fysieke Belasting die op maat gemaakt is voor bedrijven in de Tuinbranche, om werknemers inzetbaar, productief en vitaal te houden.

1. Preventief Medisch Onderzoek
Het PMO van TIGRA is speciaal ingericht voor bedrijven binnen de tuinbranche. Het PMO meet het werkvermogen en geeft inzicht in werk en leefstijl gerelateerde gezondheid van werknemers in de sector.

Het PMO bestaat uit drie onderdelen:

 1. een werkvermogensonderzoek met verschillende vragenlijsten.
 2. een fysiek onderzoek waarin onder andere bloeddruk, cholesterol, glucose, knijpkracht, longfunctie, visus en audio worden gemeten.
 3. een doelformuleringsgesprek (adviesgesprek) waarin de TIGRA-adviseur de resultaten van het PMO bespreekt met de werknemer en deze adviezen geeft om de resultaten op te volgen.

Als werkgever krijg je na afloop van het PMO via een uniek NES-Dashboard inzicht in de situatie binnen je organisatie zodat je gericht kunt sturen op de inzetbaarheid van je werknemers.

Door onderstaand formulier in te vullen, laat jij als werkgever weten dat je geïnteresseerd bent om binnen je bedrijf een PMO uit te voeren. Vanuit TIGRA zal na de aanmelding contact met je opgenomen worden om het logistieke uitvoerproces verder op te starten. Het PMO zal uitgevoerd worden in het tuincentrum.

2. Voorlichting & training fysieke belasting
De groepstraining fysieke belasting is een preventieve en praktische cursus die is afgestemd op de werkzaamheden in de tuinbranche. Deze training heeft als doel de werknemers te leren omgaan met de risicofactoren van hun werk en deze te (her)kennen en daardoor fysieke klachten te voorkomen of hier goed mee te leren omgaan. De training bestaat uit vier onderdelen:

 1. Bedrijfsbezoek ter voorbereiding.
 2. De training op locatie bij het tuincentrum (groepsgewijs).
 3. Begeleiding op de werkplek (groepsgewijs en individueel) indien nodig.
 4. Evaluatie en advies.

Een aantal thema’s die in o.a. in de training voorkomen zijn:

 • Inzicht geven in de bouw en de werking van de rug, schouder etc.
 • Risicofactoren bij belasting en risicovolle houdingen en bewegingen in het werk.
 • Hoe klachten kunnen ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen en hoe je overbelasting herkent.
 • Voorlichting over juiste houdingen en bewegingen.
 • De invloed van stress en de omgeving.

Ben jij enthousiast en wil je een van deze mogelijkheden aanbieden binnen je bedrijf? Vul dan het onderstaand formulier in. TIGRA neemt contact met je op om het proces verder in te richten. Jij als werkgever betaalt niets!

Let op: Er kunnen in totaal 600 werknemers binnen de subsidie gratis het PMO krijgen en 300 werknemers een training.

Vraag hieronder een interventie aan

Ik ben geïnteresseerd in een:(Vereist)