Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Wanneer stuur je een zieke werknemer in voor een interventie?

Je werknemer is al langere tijd ziek en het lukt hem/haar maar niet om weer op te knappen en aan het werk te gaan. In dat geval kan een interventie uitkomst bieden. Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat je werknemer uitvalt. Met een interventie kan de terugkeer naar het werk bevorderd worden.

Wat is een interventie?

Een interventie is een intensieve begeleiding om bij verzuim de terugkeer naar het werk te bevorderen. Of om te voorkomen dat je werknemer uitvalt. Bij een interventie wordt een externe partij betrokken die helpt de situatie te veranderen. Door gericht interventies in te zetten verkort en voorkom je verzuim bij je werknemers.

Als er sprake is van (langdurig) verzuim kan een interventie helpen om zaken te versnellen. Soms kan een interventie al heel snel na een ziekmelding worden ingezet, maar kan ook worden ingezet als er sprake is van langdurig verzuim. Een aanmelding van een interventie kan gedaan worden door de bedrijfsarts, een leidinggevende of ander contactpersoon binnen het bedrijf. Hierbij wordt gekeken wat de werknemer nodig heeft en welke interventie daar het beste bij past. Hoe eerder een werknemer wordt aangemeld voor een interventie hoe beter!

Soorten interventies

Er zijn verschillende soorten interventies die, afhankelijk van de situatie, worden ingezet. Zo kennen wij:

  • preventieve interventies à als een werknemer klachten heeft, maar nog niet verzuimt. Of als een werknemer nog geen klachten heeft.
  • verzuim interventies à als een werknemer daadwerkelijk verzuimt.

Bij verzuiminterventies kun je denken aan een Gedragsmatige Fysieke Training of een Multidisciplinair traject. Preventieve interventies die wij bieden zijn bijvoorbeeld het Werkplekonderzoek, een Voorlichting en training, de Fysiek fitcheck en de e-learnings. Ook op het gebied van thuiswerken hebben we verschillende interventies.

Door effectieve inzet van interventies, kan (langdurig) verzuim worden voorkomen. Op lange termijn kunnen interventies veel geld besparen doordat er minder verzuim is. Grijp op tijd in als je ziet dat je werknemer een interventie goed kan gebruiken. Door een werkplekonderzoek kan een kleine aanpassing op de werkplek al genoeg zijn om je werknemer zonder klachten zijn werk weer te laten doen. Een fijne werkomgeving met een gezonde werkdruk en een goed ingerichte werkplek dragen bij aan het werkplezier van je werknemer.

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we verder voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor een Gedragsmatige fysieke training (6 of 12 weken) of Multidisciplinaire training (12 weken). Je kunt de werknemer ook direct aanmelden voor een Intake. Dat kan via de knop hieronder.

Meld je werknemer direct aan voor een Intake
Aanmelden Intake