Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

TIGRA: wie zijn we en wat doen we?

Kortgezegd zijn we een landelijk dekkende organisatie die ervoor zorgt dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven en fluitend hun pensioen halen. Dit doen wij met een brede dienstverlening op het gebied van verzuim, inzetbaarheid, preventie en thuiswerken. In deze blog lees je meer inhoudelijk over ons en onze dienstverlening.

TIGRA is sinds 1995 actief op het gebied van arbeid en gezondheid. Wij zijn met zo’n 30 vestigingen door heel Nederland op dit gebied de grootste onafhankelijke dienstverlener. Ons team bestaat uit ruim 100 experts die werknemers helpen vitaler te worden. Vitale organisaties zijn flexibel en innovatief en hebben de mindset om werknemers te versterken in vitaliteit, energie en werkvermogen. Dit resulteert in fitte werknemers, minder verzuimende werknemers en dus minder verzuimkosten.

Wij pakken ziekteverzuim aan met snelle interventies. Ook brengen we dreigend uitval van werknemers in kaart en pakken we problemen aan om preventief verzuim te voorkomen. Daarnaast leveren we maatwerkadvies voor het vitaal houden van gezonde inzetbare werknemers. Om thuiswerkend Nederland inzetbaar te houden, hebben we ook diensten op het gebied van thuiswerken.

Verzuim

Een grote oorzaak van kort verzuim zijn lichamelijke klachten aan rug, armen, nek en schouders. We creëren een programma dat aansluit bij de klachten van de werknemer. Elk traject start met een Intake. Daarna kan een Gedragsmatige Fysieke Training of een Multidisciplinair traject worden ingezet. Bij de start van elk programma richten we ons direct op terugkeer naar het werk.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het inzetten op preventie van verzuim is voor jouw organisatie op termijn kostenbesparend. Zitten je werknemers niet goed in hun vel, of hebben ze klachten bij de uitvoer van hun werkzaamheden, dan is dat van invloed op de productiviteit. Onderneem je hier niet op tijd actie in, dan is op termijn het risico op verminderde inzetbaarheid of zelfs verzuim aanwezig. Onder onze preventieve dienstverlening vallen bijvoorbeeld: WerkplekonderzoekenVoorlichting en trainingen en Bedrijfsfysiotherapie in company. Met onze interventies en gerichte adviezen dragen we zorg voor meer tevredenheid op de werkvloer.

Inzetbaarheid

Om je werknemers optimaal inzetbaar te houden is een strategische, integrale aanpak nodig. Vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever. Het goed opzetten en borgen van een inzetbaarheidsbeleid is hét verschil tussen een goed en een (veel) beter bedrijfsresultaat. Je kunt grip krijgen op de inzetbaarheid van je werknemers door bijvoorbeeld een Preventief Medisch Onderzoek aan te bieden.

Thuiswerken

Door het coronavirus is hybride werken voor veel bedrijven de nieuwe standaard. Deels op de werkplek en deels thuis werken. Met een goede instelling van de thuiswerkplek kun je fysieke klachten verhelpen of voorkomen. Wij hebben op het gebied van thuiswerken verschillende diensten zoals de Online werkplekcheck, de Werkplekonderzoek light of een individuele e-learning.

We hopen dat deze blog een duidelijk beeld van onze organisatie geeft. Misschien kende je TIGRA al wel, maar wist je niet dat we op zoveel verschillende gebieden actief zijn. Op het gebied van arbeidgerelateerde gezondheid zijn we van alle markten thuis. We denken dan ook graag met je mee wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op!