Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Pak als werkgever de regie op duurzame inzetbaarheid!

Zet in op duurzame inzetbaarheid en voorkom verzuim. Door als werkgever regie te pakken en aandacht te besteden aan de (werk gerelateerde) gezondheid en vitaliteit van de werknemers, word je een aantrekkelijke werkgever en kun je in veel gevallen verzuim voorkomen.

Gezonde en fitte werknemers zijn belangrijk voor jouw organisatie; ze hebben meer plezier in hun werk, zijn daardoor productiever en verzuimen minder! Maar hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers en aan welke knoppen kun je draaien om hier grip op te krijgen? Stap één is om inzicht te krijgen in mogelijke knelpunten en risico’s.

Maar hoe pak je dit aan?

TIGRA denkt graag met je mee! We zijn al bijna 30 jaar expert op het gebied van (duurzame) inzetbaarheid en kunnen jouw inzetbaarheidsvraagstukken snel vertalen in een oplossingsgerichte aanpak. Met meer dan 25 TIGRA-vestigingen verspreid over alle provincies, bestaat ons team uit ruim 100 adviseurs Arbeid en Gezondheid. We bevinden ons dus altijd bij jouw organisatie in de buurt!

Met een groot scala aan inzetbaarheidsinterventies en -oplossingen, hebben we altijd iets geschikts dat past bij jouw bedrijf. Ons Preventief Medisch Onderzoek en Bedrijfsfysiotherapie in Company zijn uitermate geschikt om inzicht te krijgen in mogelijke knelpunten en risico’s die binnen jouw organisatie tot fysieke klachten en verzuim kunnen leiden.

Preventief Medisch Onderzoek

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid in relatie tot werk. In het onderzoek worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, dus een PMO is altijd maatwerk. We zorgen er samen voor dat de inhoud volledig aansluit op de werkomstandigheden en de cultuur van jouw organisatie.

De resultaten van het PMO presenteren wij in een uniek interactief dashboard. Daarnaast leveren wij ook altijd een verdiepend rapport op met daarin concrete adviezen en aandachtspunten. Perfect om op groepsniveau inzicht te krijgen in de mogelijke knelpunten, risico’s en duurzame inzetbaarheid van je werknemers en vanuit hier te bepalen wat je als organisatie kunt doen om dit te verbeteren.

Bedrijfsfysiotherapie in Company

Bij Bedrijfsfysiotherapie in Company draait een adviseur Arbeid en Gezondheid periodiek mee binnen je bedrijf. Dit kan wekelijks, maandelijks of in een andere frequentie. Wat maar wenselijk is. Onze adviseur maakt rondgangen over de werkvloer om met de werknemers mee te kijken en hun werkplekken te zien.

Hierdoor ziet de adviseur snel wat mogelijke knelpunten en risico’s voor fysieke klachten zijn en kan hij/zij werknemers meteen van hun eventuele fysieke klachten afhelpen.

Daarnaast is een inzetbaarheidsspreekuur vaak onderdeel van Bedrijfsfysiotherapie in Company. Hier kunnen alle werknemers bij onze adviseur terecht met hun vragen over inzetbaarheid of eventuele fysieke klachten en het voorkomen hiervan.

Aanpakken knelpunten

Naast dat we bij TIGRA gespecialiseerd zijn in het geven van inzicht, hebben we ook de expertise in huis om werk gerelateerde knelpunten en risico’s op te lossen. Afhankelijk van de inzichten van Bedrijfsfysiotherapie in Company en de resultaten van het PMO adviseren we wat je als organisatie kunt doen om de risico’s en knelpunten aan te pakken die voor verzuim (kunnen) zorgen.

Voor de risico’s die ontstaan vanuit de leefstijl of vitaliteit van de werknemer hebben wij als onderdeel van Gezonder Nederland korte lijnen met onze partners die zich richten op mentale fitheid (VytL), overgewicht (Cure4Life), stoppen met roken (SmokeFree) en gezond eten (Mama Mascha), en kunnen we – indien gewenst – snel schakelen als er binnen deze thema’s interventies nodig zijn.

Pak de regie!

Wil jij in 2024 grip krijgen op de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers? Pak dan vandaag nog de regie! Neem vrijblijvend contact met ons op; wij denken graag met je mee.