Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Nieuw product: werkplekrisicoscan

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf dit jaar een nieuw product: Werkplekrisicoscan. Dit is een tool waarmee jij als werkgever inzicht krijgt in de belasting van een functie of een werkplek. Per functiegroep stellen we vast welke arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s voorkomen op de werkvloer binnen jouw bedrijf.

 We kijken naar de verschillende vormen van belasting binnen het bedrijf met daarbij de werktaken en de beschikbare hulpbronnen en herstelmogelijkheden voor de werknemers. We leggen daarbij de link naar het menselijk lichaam. Welk deel van het lichaam wordt (over)belast? En hoe groot is deze belasting? Dit resulteert in een gezondheidsrisicoprofiel per functiegroep, welke is gerelateerd aan de RI&E. Met deze uitkomsten krijg jij als werkgever een praktisch instrument in handen om gezondheid en vitaliteit per functiegroep te beïnvloeden.

Met de Werkplekrisicoscan krijg je inzicht in de gezondheidsrisico’s die er spelen binnen jouw bedrijf en hoe deze te beheersen en/of op te heffen zijn.

Twee doeleinden

De Werkplekrisicoscan kan voor twee doeleinden worden ingezet:

  1. Het maken van een risicoprofiel van de functie gekoppeld aan het PMO onderzoek binnen het bedrijf. Zo heeft het bedrijf direct zicht op de functie, taken, handelingen en de totale functiebelasting.
  2. Het uitvoeren van een verdiepende RI&E fysieke belasting. Dit resulteert in een plan van aanpak inclusief risicoweging en adviesmaatregelen.

Spreekt dit product jou aan en ben je benieuwd hoe het binnen jouw bedrijf gesteld is met de arbeidsgerelateerde risico’s? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.