Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Na volledig verzuim nu weer 100% aan het werk”

Klaas Floor is sinds 2008 werkzaam als buschauffeur bij Connexxion en kende een verleden met veel stress. Dit brak hem uiteindelijk op en hij kon niet meer werken. 13 maanden heeft hij verzuimd, maar door de Gedragsmatige Fysieke Training van TIGRA is hij sinds kort weer 100% aan het werk.

 “Ik had te maken met stress waardoor ik veel last kreeg van mijn nek, wat resulteerde in zware hoofdpijn. Door mijn nekklachten kon ik mijn werk niet meer uitvoeren. Op- en omkijken op de bus lukte niet goed meer dus ik ben naar de huisarts gegaan. Ze dachten aan een geïrriteerde zenuw, wat later zwaar geïrriteerde spieren bleken te zijn. Via de bedrijfsarts van Connexxion ben ik toen ingestuurd voor een intake bij TIGRA.”

“Een hoop dingen zitten tussen de oren, daar ben ik nu wel achter”

Gedragsmatige Fysieke Training

Nadat Klaas Floor de intake had gehad, werd er een vervolg in de vorm van een Gedragsmatige Fysieke Training (GFT) voorgesteld. Hij ging hiervoor twee keer per week naar TIGRA Zaanstreek. De speciale oefeningen en het opbouwende schema hielpen Klaas Floor goed vooruit: “Ik voelde mij min of meer met de dag opknappen. Naast de oefeningen heb ik ook veel gehad aan de bijbehorende educatie. Ik heb verschillende video’s bekeken en theoretische uitleg gehad waardoor ik beter begreep waar ik last van had en waardoor dit kwam. Een hoop dingen zitten tussen de oren, daar ben ik nu wel achter. Ook heb ik erg veel baat gehad bij psychosomatische hulp.”

Naast de twee trainingen per week bij TIGRA Zaanstreek oefent Klaas Floor ook thuis verder. “Er was een mooi plan met mij gemaakt en ik wilde mijn uiterste best doen om dit te laten slagen. In het begin ga je er met een rotgevoel naar toe omdat ik wel wist dat mijn spieren slap waren. Na een paar keer trainen merkte ik al dat mijn spieren sterker begonnen te worden. Ik werd echt wakker geschud en dat heeft mij heel goed gedaan.”

Terugkeer naar het werk

“Toen ik bij TIGRA begon, verzuimde ik 100%. Ik probeerde wel af en toe op het werk te komen en eens mee te rijden. Gedurende het traject ben ik rustig de werkzaamheden weer wat gaan oppakken. Dit ging langzaam maar geleidelijk.”

“Ik vind het jammer dat ik niet eerder bij TIGRA ben gestart. Ik raad het iedereen aan! De adviseurs zijn vriendelijk en erg behulpzaam. Ze maken een realistisch plan met een goed doel: werkhervatting. Ik ben van volledig verzuim nu weer volledig klachtenvrij aan het werk en daar ben ik enorm blij mee!”

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we verder voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor een Gedragsmatige fysieke training (6 of 12 weken) of Multidisciplinaire training (12 weken). Je kunt de werknemer ook direct aanmelden voor een Intake. Dat kan via de knop hieronder.

Meld je werknemer direct aan voor een intake
Aanmelden Intake