Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Grip krijgen op de inzetbaarheid van jouw werknemers, hoe doe je dat?

Grip krijgen op de inzetbaarheid van je werknemers, begint met het krijgen van inzicht. Inzicht in wat er speelt binnen de organisatie, waar knelpunten liggen en wat risico’s op fysieke klachten en mogelijk verzuim zijn. Daarbij is het belangrijk om te weten of deze knelpunten en risico’s ontstaan door werkgerelateerde factoren, zoals bijvoorbeeld werkdruk of de werkplek, of dat de leefstijl en vitaliteit van de werknemer hieraan ten grondslag ligt. 

NES  Dashboard

Wij maken al jaren gebruik van het NES dashboard (Net Employability Standard), bij de terugkoppeling van managementinformatie op het gebied van leefstijl- en arbeid gerelateerde inzetbaarheid. Deze unieke manier van terugkoppeling brengt trends en benchmark vergelijkingen op een heldere manier in beeld.

Hoe houd ik onze werknemers gezond aan het werk? Wat zijn trends? Waar liggen onze risico’s? Op welke groepen halen we met interventies rendement op werkvermogen? Hoe kunnen we onze doelen op het gebied van vitaliteit en inzetbaarheid vastleggen?

Zomaar een greep uit de vragen die we dagelijks tegenkomen bij de bedrijven waar we mee in gesprek zijn. Stuurinformatie op de verschillende aspecten van inzetbaarheid is essentieel om het ingezette beleid te borgen en bij te sturen.

Verdieping

Naast de leefstijl- en arbeid gerelateerde informatie die de organisatie kan halen uit het dashboard, zorgen wij voor een verdieping van deze data door het aanleveren van een verdiepende analyse. In deze verdieping analyseren we alle aspecten en resultaten van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) in de relatie met werkvermogen (WAI). Dit is de mate waarin iemand in staat is om zijn werk naar tevredenheid uit te voeren.

Het uiteindelijke resultaat van deze verdieping is een prioriteitenlijst voor de organisatie waarin alle items uit het vragenlijstenonderzoek en de fysieke onderzoeken worden weergegeven op correlatie met werkvermogen. Door op basis van deze verdieping met de organisatie te evalueren, zijn we in staat om advies te geven gebaseerd op data.

Persoonlijke aandacht werknemer

Persoonlijke aandacht wordt in onze trajecten gegeven door in gesprek te gaan met de individuele werknemers rondom de vraag: “Hoe ga jij inzetbaar blijven?”. In dit persoonlijke gesprek gebruiken we specifieke gesprekstechnieken om de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer te prikkelen en hiermee eigenaarschap voor de eigen inzetbaarheid te creëren. We merken dat juist deze persoonlijke aandacht ontzettend wordt gewaardeerd en bijdraagt om de werknemer aan het denken te zetten.

Door de combinatie van harde data en zachte (individuele gespreksvoering) benadering is de inzet van ons PMO de afgelopen jaren al heel succesvol gebleken bij zowel kleine als hele grote klanten. Met deze aanpak zijn we met recht dé partner in inzetbaarheid!

Maar wat als niet de arbeid gerelateerde factoren, maar de leefstijl of vitaliteit invloed heeft op de inzetbaarheid?

Als werkgever zie je dit niet zo snel. Een TIGRA-adviseur daarentegen kan hier wel achterkomen. Onze collega heeft bijvoorbeeld vanuit het PMO zicht op iemands (gezondheids)situatie en leefstijl en kan tijdens het bespreken van de resultaten de werknemer wijzen op zijn of haar gezondheidsrisico’s en adviseren hier iets aan te doen. Ook een bedrijfsfysiotherapeut kan werknemers in een één-op-één setting inzicht geven en adviseren over een gezondere leefstijl wanneer de huidige situatie een knelpunt of risico vormt op fysieke klachten (op de werkvloer). Uit ervaring blijkt dat dit momenten zijn waarop een werknemer open staat voor leefstijladviezen omdat ze van experts komen.

Bij TIGRA zijn wij gespecialiseerd in werk gerelateerde factoren die invloed hebben op iemands (duurzame) inzetbaarheid. Als onderdeel van het Gezonder Nederland-netwerk hebben wij korte lijnen met onze collega’s van VytL (mentale fitheid), Cure4Life (het gezonde antwoord op overgewicht), SmokeFree (stoppen met roken) en Mama Mascha (gezond en lekker eten) en kunnen we – indien gewenst – snel schakelen als er op deze onderwerpen leefstijlinterventies nodig zijn.

Wil je meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Je kunt hieronder vrijblijvend een offerte aanvragen. We denken graag met je mee over de invulling van een mogelijk PMO. Voordat we een offerte uitbrengen, zullen we telefonisch of per e-mail contact opnemen om nog wat extra informatie uit te vragen om zo een offerte op maat, speciaal voor jullie bedrijf te maken. Dit alles geheel vrijblijvend!

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Aanvragen