Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“Driejaarlijkse Health Checks bij 7000 werknemers van Pon”

Als werkgever vindt Pon dat iedereen, op het werk én thuis, optimaal moet kunnen functioneren. Gezonde en fitte werknemers hebben plezier in hun werk en verzuimen minder. Een veilige en gezonde werkomgeving creëren, doen ze bij Pon samen met elkaar.

Pon Fit is de verbindende factor die werknemers ondersteunt in hun gezondheid vanuit vijf verschillende perspectieven: fysiek, mentaal, sociaal, financieel en professioneel. De werknemers van Pon kunnen vertrouwen op de expertise van Pon Fit en andere samenwerkingspartners, zoals wij.

Samenwerking

De samenwerking tussen Pon en ons gaat jaren terug. Sinds 2013 heeft Pon ervoor gekozen om nauwer samen te werken met ons op het gebied van  gezondheidsmanagement. Zo krijgen alle Pon werknemers driejaarlijks een Health Check aangeboden. Een Health Check/Preventief Medisch Onderzoek(PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid in relatie tot werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting.

Ook is er de mogelijkheid gebruik te maken van een online (thuis)werkplekcheck. Tijdens een Online werkplekcheck videobelt een van onze adviseurs met de werknemer. Hij/zij krijgt uitleg over het juist instellen van de thuiswerkplek, maar de adviseur geeft ook praktische tips. Daarnaast kijkt de adviseur naar de houding en de instellingen van de thuiswerkplek. Is de stoel bijvoorbeeld goed? Hoe is de afstand tot het toetsenbord? En ligt de laptop wel ver genoeg op tafel? Kleine ergonomische aanpassingen maken soms een wereld van verschil.

Maar ook kunnen de werknemers van Pon bijvoorbeeld tijdens de jaarlijks terugkerende Summer en Winter labs ook kennismaken met de VR Stress Jam. Door middel van een Virual Reality game kun je leren omgaan met stress.

Marieke Esch, Health Manager bij Pon: “TIGRA ondersteunt Pon Fit in de basis door middel van het professioneel organiseren van Health Checks, online (thuis) werkplekchecks en de VR sessies, maar denkt en werkt ook altijd mee bij nieuwe uitdagingen. Ook zijn we bezig om het opvangen van Long COVID patiënten beter te faciliteren. We zijn blij met deze mooie samenwerking!”

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een PMO
Aanvragen