Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

“De diversiteit aan dienstverlening binnen TIGRA is groot”

De diensten van TIGRA richten zich op zowel verzuim, inzetbaarheid als preventie. Met ‘alles onder één dak’ is Verkade als bedrijf een mooi voorbeeld. Zij zetten TIGRA in, in de breedste zin van het woord. HR officer Renee Eekhof en HR manager Esther Glimmerveen van Verkade vertellen graag over hun ervaring met TIGRA.

Al vanaf oktober 2021 voert adviseur Arbeid en Gezondheid Sander Oud van TIGRA Zaanstreek Bedrijfsfysiotherapie in Company uit binnen Verkade. Hij is elke dinsdagmiddag in het bedrijf aanwezig. “Doordat Sander periodiek aanwezig is, leert hij het bedrijf goed kennen”, aldus Esther. “Er komen werknemers op het inzetbaarheidsspreekuur bij hem langs, maar hij is ook veel op de werkvloer te vinden. Zowel kantoor- als het productiepersoneel weet hem goed te vinden. Werknemer spreken hem aan als ze vragen hebben. Hij is zichtbaar en dat is heel fijn. Het is echt een meerwaarde binnen het bedrijf”.

“Het verzuimpercentage binnen de fabriek is redelijk hoog”, zo vertelt Renee. “We willen natuurlijk dat zo min mogelijk mensen uitvallen. Daarom is Sander ook veel in de fabriek aanwezig. Als er nieuwe collega’s worden aangenomen, wordt er ook standaard een Werkplekcheck uitgevoerd. Dat is het voordeel van een Bedrijfsfysiotherapeut binnen het bedrijf, die kan dergelijke checks ook direct uitvoeren.”

SOL subsidie

Naast bovengenoemde dienstverlening wordt er ook een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) opgestart binnen Verkade. Hiervoor maken ze gebruik van de SOL subsidie (binnen de SOL wordt PMO aangeduid als Health Check). Bedrijven die vallen binnen de levensmiddelenbranche kunnen van deze subsidie gebruik maken. “Er heeft ooit al wel eens een PMO plaatsgevonden binnen Verkade, maar dat is al een hele tijd geleden. Het helpt enorm dat dit soort subsidies beschikbaar worden gesteld. Dan zet je sneller een PMO in. We zijn nu druk bezig met de opstart en hopen het PMO in september/oktober te laten plaatsvinden. Zo willen we onze werknemers duurzaam inzetbaar houden”, aldus Esther.

De rest van de dienstverlening van TIGRA wordt ook steeds meer bekend binnen Verkade. “Het is fijn dat TIGRA zoveel diverse diensten aanbiedt. Ook voor verzuimtrajecten kunnen we hiervan gebruik maken. We zijn bezig met een plan van aanpak om hier naar te kijken”, zo vertelt Renee.

“De samenwerking met Sander loopt heel goed. Hij denkt mee en voelt zich echt betrokken bij het bedrijf. We hebben korte lijntjes en het contact verloopt soepel en goed. We vinden het vooral belangrijk dat hij zo toegankelijk is voor de werknemers van de fabriek en het kantoorpersoneel. Ze weten hem goed te vinden. Op die manier kunnen we fysieke klachten snel aanpakken en proberen verzuim zoveel mogelijk te voorkomen!”

Vrijblijvend contact over onze dienstverlening
Contactpagina