Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers.

Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis van Werkvermogen. Hoe breng je het moeilijke onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake?

De training

Na het volgen van de training Inzetpraat ben jij als leidinggevende in staat om een activerend inzetbaarheidsgesprek te voeren. Inzetpraat is een interactieve training waarin het begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ wordt uitgelegd aan de hand van ‘het Huis van Werkvermogen’. Tijdens de training leer je meer over gesprekstechnieken, de opbouw van het inzetbaarheidsgesprek en leer je wat de do’s en don’ts zijn tijdens het inzetbaarheidsgesprek. Ook leer je meer over persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en gedragsverandering.

De training duurt drie uren en wordt gegeven door een professional van TIGRA. Een aantal weken na de training vindt een evaluatie plaats met de groep leidinggevenden om te zien of de informatie al in de praktijk is gebracht of dat hulp nodig is.

Duurzame inzetbaarheid

De basis van Inzetpraat is de term: duurzame inzetbaarheid. Voor velen een moeilijk, vaag en ongrijpbaar begrip. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de werknemer om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een arbeidsorganisatie. Voor een bedrijf is het belangrijk dat alle werknemers goed inzetbaar blijven zodat verzuim minimaal blijft.

Spreekt deze training jou aan en/of is dit net het onderwerp waarop jouw leidinggevenden of collega’s wel een opfriscursus kunnen gebruiken? Vraag hier de offerte aan!

 

Nieuws | 11 januari 2021

Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers. Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis […]

Lees verder

Nieuws | 8 januari 2021

De periodieke Health Check op Hogeschool iPabo

“Wij willen de duurzame inzetbaarheid onder onze werknemers stimuleren en proberen daarom ook op preventief gebied veel te organiseren.” Andrea Pereboom, werkzaam bij de afdeling Personeel & Organisatie (P&O), van Hogeschool iPabo biedt de Health Check aan binnen de hogeschool. We gaan met haar in gesprek over het belang van de Health Check en de […]

Lees verder

Blog | 7 januari 2021

Grip krijgen op de inzetbaarheid van jouw werknemers, hoe doe je dat?

Om jouw werknemers optimaal inzetbaar te houden is een strategische, integrale aanpak nodig. Vitale werknemers verzuimen minder en zijn productiever. Het goed opzetten en borgen van jouw inzetbaarheidsbeleid is hét verschil tussen een goed en een beter bedrijfsresultaat. Richten, inrichten en verrichten. Een mooie kapstok om een onderscheid te maken in de verschillende niveaus waarop organisaties bezig zijn met duurzame inzetbaarheid. Inspanningen op […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven