Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers.

Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis van Werkvermogen. Hoe breng je het moeilijke onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake?

De training

Na het volgen van de training Inzetpraat ben jij als leidinggevende in staat om een activerend inzetbaarheidsgesprek te voeren. Inzetpraat is een interactieve training waarin het begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ wordt uitgelegd aan de hand van ‘het Huis van Werkvermogen’. Tijdens de training leer je meer over gesprekstechnieken, de opbouw van het inzetbaarheidsgesprek en leer je wat de do’s en don’ts zijn tijdens het inzetbaarheidsgesprek. Ook leer je meer over persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en gedragsverandering.

De training duurt drie uren en wordt gegeven door een professional van TIGRA. Een aantal weken na de training vindt een evaluatie plaats met de groep leidinggevenden om te zien of de informatie al in de praktijk is gebracht of dat hulp nodig is.

Duurzame inzetbaarheid

De basis van Inzetpraat is de term: duurzame inzetbaarheid. Voor velen een moeilijk, vaag en ongrijpbaar begrip. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de werknemer om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een arbeidsorganisatie. Voor een bedrijf is het belangrijk dat alle werknemers goed inzetbaar blijven zodat verzuim minimaal blijft.

Spreekt deze training jou aan en/of is dit net het onderwerp waarop jouw leidinggevenden of collega’s wel een opfriscursus kunnen gebruiken? Vraag hier de offerte aan!

 

Blog | 14 september 2021

88% kiest voor een hybride 50-50 werkwijze

Na een periode van lockdowns en verplicht thuiswerken gaat de samenleving beetje bij beetje van het slot. Nu er steeds meer wordt versoepeld, zijn bedrijven bezig met hoe en vooral waar in de toekomst wordt gewerkt. Thuiswerken zal binnen veel bedrijven daar deel van blijven uitmaken, maar het kantoor ook: hybride werken wordt dit genoemd. […]

Lees verder

Nieuws | 10 september 2021

“Het PMO van TIGRA is inhoudelijk erg sterk”

“De snelle lijntjes, de handelswijze en de professionaliteit van TIGRA zijn mij erg goed bevallen.” In mei/juni van dit jaar hebben we een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) uitgevoerd bij Ambulancezorg Groningen op de locaties Groningen en Stadskanaal. David Beernink vertelt over zijn ervaringen van ons PMO. David Beernink, deels werkzaam op de zorgambulance en deels […]

Lees verder

Blog | 17 augustus 2021

Het PMO van TIGRA

Met TIGRA vestigingen in elke provincie van Nederland is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) van ons erg aantrekkelijk. Zo kan het PMO bij bedrijven met meerdere locaties verspreid door Nederland tegelijk en op dezelfde manier worden uitgevoerd. Maar wat is een PMO nu eigenlijk en wat is de inhoud ervan? In deze blog kom je […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven