Nieuw product: Inzetpraat

Binnen onze preventieve dienstverlening hebben wij vanaf 1 januari 2021 een nieuw product: Inzetpraat. Dit is een training voor leidinggevenden over het voeren van een inzetbaarheidsgesprek met hun werknemers.

Het doel van deze training is om leidinggevenden een leidraad te geven voor het houden van een effectief en activerend gesprek met als basis het Huis van Werkvermogen. Hoe breng je het moeilijke onderwerp duurzame inzetbaarheid ter sprake?

De training

Na het volgen van de training Inzetpraat ben jij als leidinggevende in staat om een activerend inzetbaarheidsgesprek te voeren. Inzetpraat is een interactieve training waarin het begrip ‘duurzame inzetbaarheid’ wordt uitgelegd aan de hand van ‘het Huis van Werkvermogen’. Tijdens de training leer je meer over gesprekstechnieken, de opbouw van het inzetbaarheidsgesprek en leer je wat de do’s en don’ts zijn tijdens het inzetbaarheidsgesprek. Ook leer je meer over persoonlijk leiderschap, eigenaarschap en gedragsverandering.

De training duurt drie uren en wordt gegeven door een professional van TIGRA. Een aantal weken na de training vindt een evaluatie plaats met de groep leidinggevenden om te zien of de informatie al in de praktijk is gebracht of dat hulp nodig is.

Duurzame inzetbaarheid

De basis van Inzetpraat is de term: duurzame inzetbaarheid. Voor velen een moeilijk, vaag en ongrijpbaar begrip. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de werknemer om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een arbeidsorganisatie. Voor een bedrijf is het belangrijk dat alle werknemers goed inzetbaar blijven zodat verzuim minimaal blijft.

Spreekt deze training jou aan en/of is dit net het onderwerp waarop jouw leidinggevenden of collega’s wel een opfriscursus kunnen gebruiken? Vraag hier de offerte aan!

 

Blog | 9 april 2021

Wat is de inhoud van een werkplekonderzoek chauffeur?

“Ik kan geen lange routes meer rijden, want ik krijg dan last van mijn rug” of “ik heb zoveel lichamelijke klachten dat ik een dag op de bus rijden echt niet meer volhoud”. Hoor jij je werknemers ook weleens dit soort dingen zeggen? Dan is het tijd om in actie te komen! Een goede werkhouding […]

Lees verder

Nieuws | 15 maart 2021

Enthousiaste werknemers over inzetbaarheidsgesprek met leidinggevende

Hoe halen onze werknemers fit en gezond het pensioen? Met die vraag speelde bedrijfsleider sociale werkvoorziening Ron Ensink, werkzaam bij gemeente Losser. Ze wilden met hun werknemers in gesprek, maar hoe pak je zoiets aan? De training Inzetpraat bood uitkomst. Een training voor leidinggevenden waarin ze leren hoe ze het inzetbaarheidsgesprek kunnen aangaan met hun […]

Lees verder

Blog | 4 maart 2021

Een PMO: what’s in it for me? Zowel voor werkgever als werknemer

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreid onderzoek op het gebied van gezondheid en werk. Er worden medische zaken meegenomen, maar er is ook aandacht voor aspecten als werksfeer, stress en lichamelijke belasting. Met het PMO signaleren we gezondheids- en arbeid gerelateerde klachten. We zien of die door het werk ontstaan of andere oorzaken hebben. […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven