Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Duurzame inzetbaarheid met TIGRA

De duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde organisatie. Wij kunnen je helpen om dit te verbeteren, zodat het verzuim binnen je organisatie omlaag gaat en de productiviteit omhoog.

Onze expertise ligt bij het in kaart brengen van de mogelijke risico’s en knelpunten die voor fysieke klachten en verzuim (kunnen) zorgen en bij het aanpakken van werk gerelateerde factoren die hieraan ten grondslag liggen. Voor de aanpak van leefstijl- en vitaliteitsgerelateerde factoren van individuele werknemers die ook een risico (kunnen) vormen voor verzuim, slaan wij de handen ineen met onze partners van gezondheids- en vitaliteitsplatform Gezonder Nederland, die allemaal gespecialiseerd zijn in een ander vitaliteitsthema.

Onze aanpak

Idealiter starten we met een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) om de huidige situatie in kaart te brengen. Het is verplicht om periodiek een PMO aan je werknemers aan te bieden, dus een mooie gelegenheid om deze kans te benutten. Het is voor werknemers niet verplicht om aan een PMO deel te nemen, dus motiveer ze om dit wel te doen. Overigens is ook Bedrijfsfysiotherapie in Company erg geschikt om inzicht te krijgen in hoe het met de duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie gesteld is.

Vanuit deze startpunten krijgen we een goed beeld van mogelijke risico’s en knelpunten en hoe we deze moeten aanpakken. Deze kunnen werk gerelateerd zijn, maar ze kunnen ook voortkomen uit de leefstijl en vitaliteit van individuele werknemers.

Als werkgever heb je direct invloed op werk gerelateerde factoren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de werkplek en hoe het werk binnen je organisatie wordt uitgevoerd. Wij bieden diverse diensten aan die je als werkgever kunt inzetten om bijvoorbeeld werkplekken te optimaliseren, of om werknemers goed te leren omgaan met stress en werkzaamheden vanuit ergonomisch oogpunt goed te laten uitvoeren. Ook kunnen wij via diverse voorlichtingen, trainingen, e-learnings en webinars werknemers leren hoe ze zelf hun werk gerelateerde gezondheid in de hand hebben en kunnen verbeteren.

De aanpak van risico’s en knelpunten die vanuit de leefstijl en vitaliteit van individuele werknemers voortkomen is voor werkgevers ingewikkelder aangezien deze vaak buiten de invloedsfeer van de organisatie vallen. Denk hierbij aan onder andere roken en overgewicht. Onze ervaring leert echter dat wij hier wel succesvol in zijn; door middel van individuele, vertrouwelijke gesprekken én de nazorg vanuit bijvoorbeeld het PMO krijgen onze adviseurs werknemers in beweging om met hun vitaliteit en gezondheid aan de slag te gaan. Indien nodig schakelen we een Gezonder Nederland-partner in die voor de juiste begeleiding kan zorgen.

Toch verzuim?

Soms is het niet te voorkomen dat en werknemer toch uitvalt. Wacht niet tot de werknemer een eerste afspraak met de bedrijfsarts heeft, maar kom meteen in actie! Meld je uitgevallen werknemer aan voor onze intake die binnen vijf werkdagen kan plaatsvinden. Tijdens de intake kijken we welk van onze maatwerktrajecten passend is om je werknemer zo snel mogelijk weer gezond en aan het werk te krijgen. Hoe langer het duurt voordat de werknemer met zijn of haar herstel aan de slag gaat, hoe langer de weg terug naar de werkvloer zal zijn.

Duurzame inzetbaarheid verbeteren

Wat is er nodig om de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te verbeteren? We denken graag met je mee. Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerteaanvraag of voor meer informatie.