Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Inzetbaarheid via BOVAG

Wil jij de inzetbaarheid en het werkvermogen van jouw werknemers verbeteren? Wij helpen je graag! Valt jouw organisatie onder de BOVAG? Dan hebben we goed nieuws: via Verzuimnavigator komt jouw organisatie mogelijk in aanmerking voor een bijdrage in de kosten via je verzekering! 

Om jou te helpen met het verbeteren van de inzetbaarheid en het werkvermogen van jouw werknemers en jouw bedrijf gezond te houden, zijn er in Verzuimnavigator verschillende van onze diensten en interventies opgenomen. Ons aanbod richt zich op zowel de organisatie in zijn geheel als individuele werknemers. Een overzicht vind je hieronder.

Wil je eerst met ons in gesprek over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. 
Contact

Diensten en interventies Verzuimnavigator

De volgende diensten en interventies kun je via Verzuimnavigator inzetten:

 • Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

  Het PMO is een belangrijke nulmeting om inzicht te krijgen in de gezondheid van je werknemers ten opzichte van hun werk. We bieden twee soorten PMO’s aan: voor kantoorwerk en productiewerk. Daarnaast maken we onderscheid tussen een PMO voor meer dan 15 werknemers en een PMO voor minder dan 15 werknemers:

  • Bij een PMO voor meer dan 15 werknemers krijg je als werkgever de geanonimiseerde resultaten te zien en geven we je advies aan welke knoppen je moet draaien om knelpunten en eventuele risico’s voor verzuim aan te pakken.
   Daarnaast krijgen je werknemers advies hoe zij zelf hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid kunnen verbeteren.
   Meer info en aanvragen
  • Bij een PMO voor individuele (minder dan 15) werknemers krijgen alleen de werknemers zelf inzicht in hun eigen resultaten en hoe zij zelf met hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid aan de slag kunnen.
   We kunnen door de groepsgrootte en privacywetgeving geen resultaten terugkoppelen op organisatieniveau.
   Meer info en aanvragen
 • Intake

  De intake is voor individuele werknemers met fysieke klachten of voor individuele werknemers die verzuimen. Via de intake bepalen we welk vervolgtraject (Gedragsmatige Fysieke Training kort of standaard) ingezet moet worden om jouw werknemer te laten herstellen.

 • Gedragsmatige Fysieke Training (GFT)

  De GFT is erop gericht jouw werknemer te leren omgaan met zijn of haar klachten. We zetten een stip op de horizon en werken hier stapsgewijs naartoe. Uniek in onze aanpak is dat wij de werknemer op de werkplek laten zien hoe hij/zij zijn werkzaamheden kan verbeteren om de klachten te verhelpen en voorkomen.
  We bieden twee GFT-trajecten. Op basis van de intake en de aard van de klachten wordt een keuze gemaakt voor:

  • Gedragsmatige Fysieke Training kort: deze duurt 6 weken
  • Gedragsmatige Fysieke Training standaard: deze duurt 12 weken
 • Training Fysieke Belasting

  Onze training Fysieke Belasting is een op maat gemaakte training die jouw werknemers leert hoe ze fysieke klachten tijdens hun werk kunnen voorkomen.

 • Werkplekonderzoek

  Tijdens een werkplekonderzoek brengen we in kaart hoe iemand gezonder kan werken op de werkplek. Naast dat we zorgen voor de juiste instellingen, adviseren we jouw werknemer ook hoe hij/zij beter kan zitten of bewegen.

Vergoedingen

In sommige gevallen draagt je verzekeraar bij aan de kosten. Dit kun je zelf via Verzuimnavigator berekenen.

Aan de slag

Wil je samen met TIGRA de inzetbaarheid en het werkvermogen van jouw werknemers verbeteren? Onze diensten en interventies vraag je zelf aan via Verzuimnavigator.

Alle diensten en interventies moeten afzonderlijk aangevraagd worden. Dit geldt ook als je een PMO voor zowel kantoorwerk als productiewerk wilt aanvragen.