Wat is de inhoud van een PMO?

Hoe ziet een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) er nu eigenlijk uit? Wat is de opbouw? En welke testen worden er gedaan? En wat is nu precies een doelformuleringsgesprek? Zomaar een aantal vragen die we vaak voorbij zien komen. In deze blog gaan we in op de inhoud van een PMO.

Een PMO van TIGRA is altijd maatwerk. We nemen contact op met de klant en spreken samen de mogelijkheden door die we kunnen bieden. De inhoud wordt afgestemd op de werkzaamheden van het bedrijf, de RI&E en de bedrijfscultuur. We hebben een landelijk netwerk van zo’n 30 vestigingen. Hierdoor kunnen op verschillende locaties van een bepaalde klant tegelijk een PMO uitvoeren.

Inhoud

Naast dit wettelijk geformuleerde doel is het inzetten van het PMO een signaal van goed werkgeverschap en heeft het een positieve invloed op de employee branding. Ons (PMO) bestaat uit drie onderdelen die elkaar perfect aanvullen: het werkvermogensonderzoek, een fysiek onderzoek en het doelformuleringsgesprek. Als doel heeft een PMO het vroegtijdig signaleren van gezondheidseffecten bij individuele werknemers die gerelateerd zijn aan het werk.

Werkvermogensonderzoek

Als eerste stap vullen de deelnemers een online vragenlijst in over hun inzetbaarheid, werkvermogen en gezondheid. In de persoonlijke online omgeving ziet de werknemer direct de resultaten en een individueel advies. De standaard vragenlijsten gaan over werkvermogen, werkomstandigheden (lichamelijke klachten, lichamelijke & mentale belasting, werktempo, werkhoeveelheid etc.) en over je persoonlijke gezondheid (herstelbehoefte en leefstijl BRAVO). Daarnaast zijn er vragenlijsten over verschillende andere onderwerpen die kunnen worden toegevoegd indien wenselijk.

Fysiek onderzoek

Na het invullen van de vragenlijsten is het tijd voor het fysieke onderzoek. Hiervoor komen de TIGRA professionals bij jullie op locatie. Welke testen er worden uitgevoerd, besluiten we samen met jullie. De testen moeten namelijk goed aansluiten bij de risico’s die de werknemers in hun functie tegenkomen.  

Doelformuleringsgesprek

Direct na afloop van het fysieke onderzoek volgt een gesprek met één van onze adviseurs. Die bespreekt de resultaten van de vragenlijsten en de fysieke onderzoeken met de deelnemer. Dit gesprek vindt plaats rondom de vraag:

“Hoe ga jij inzetbaar blijven?”

Samen met de adviseur bepaalt de deelnemer zijn verbeterpunten voor een optimale inzetbaarheid. Onze adviseurs gebruiken hiervoor gesprekstechnieken die motiverend en activerend zijn. Om een handje te helpen, hebben we van tevoren samen met het bedrijf een interventiekaart opgesteld. Waar nodig stelt de adviseur een interventie voor of verwijst de deelnemer door naar de bedrijfsarts of een andere discipline. Alle resultaten, het individuele advies en de gestelde doelen blijven toegankelijk in de online omgeving en komen op individuele basis nooit bij de werkgever terecht! De werkgever ontvangt enkel een groepsrapportage van alle deelnemers.

Vraag hier vrijblijvend een offerte op voor een PMO bij jouw bedrijf!

 

©

Meer artikelen

Nieuws | 9 februari 2021

Gratis sneltest en antistofbepaling COVID-19 voor jouw werknemers!

Samen met Medprevent en Spoedtest.nl bieden wij de mogelijkheid om jouw werknemers met COVID-19 gerelateerde klachten of nadat ze een melding hebben ontvangen in de CoronaMelder, gratis te laten testen op het coronavirus door middel van een sneltest. Het Ministerie van VWS biedt Arbodiensten met een nieuwe subsidie hiertoe de mogelijkheid. Deze unieke samenwerking met 40 […]

Lees verder

Nieuws | 4 februari 2021

“80% van onze werknemers deed mee met het PMO”

“Het Preventief Medisch Onderzoek wat TIGRA bij ons heeft uitgevoerd, heeft tot mooie vervolgstappen geleid”. Dirk Spoor, directeur bij Rederij Doeksen, heeft in zijn vorige functie als hoofd P&O begin 2020 het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aangeboden binnen Rederij Doeksen. Nu een jaar later blikken we terug op dit PMO en gaan we met hem […]

Lees verder

Blog | 1 februari 2021

Wat is de inhoud van een PMO?

Hoe ziet een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) er nu eigenlijk uit? Wat is de opbouw? En welke testen worden er gedaan? En wat is nu precies een doelformuleringsgesprek? Zomaar een aantal vragen die we vaak voorbij zien komen. In deze blog gaan we in op de inhoud van een PMO. Een PMO van TIGRA is […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven