Wanneer stuur je een zieke werknemer in voor een interventie?

Je werknemer is al langere tijd ziek en het lukt hem/haar maar niet om weer op te knappen en aan het werk te gaan. In dat geval kan een interventie uitkomst bieden. Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat je werknemer uitvalt. Met een interventie kan de terugkeer naar het werk bevorderd worden.

Wat is een interventie?

Een interventie is een intensieve begeleiding om bij verzuim de terugkeer naar het werk te bevorderen. Of om te voorkomen dat je werknemer uitvalt. Bij een interventie wordt een externe partij betrokken die helpt de situatie te veranderen. Door gericht interventies in te zetten verkort en voorkom je verzuim bij je werknemers.

Als er sprake is van (langdurig) verzuim kan een interventie helpen om zaken te versnellen. Soms kan een interventie al heel snel na een ziekmelding worden ingezet, maar kan ook worden ingezet als er sprake is van langdurig verzuim. Een aanmelding van een interventie kan gedaan worden door de bedrijfsarts, een leidinggevende of ander contactpersoon binnen het bedrijf. Hierbij wordt gekeken wat de werknemer nodig heeft en welke interventie daar het beste bij past. Hoe eerder een werknemer wordt aangemeld voor een interventie hoe beter!

Soorten interventies

Er zijn verschillende soorten interventies die, afhankelijk van de situatie, worden ingezet. Zo kennen wij:

  • preventieve interventies – als een werknemer klachten heeft, maar nog niet verzuimt. Of als een werknemer nog geen klachten heeft.
  • verzuim interventies – als een werknemer daadwerkelijk verzuimt.

Bij verzuiminterventies kun je denken aan een Gedragsmatige Fysieke Training of een Multidisciplinair traject. Preventieve interventies die wij bieden zijn bijvoorbeeld het Werkplekonderzoek, een Voorlichting en training, de Fysiek fitcheck en de e-learnings. Ook op het gebied van thuiswerken hebben we verschillende interventies.

Door effectieve inzet van interventies, kan (langdurig) verzuim worden voorkomen. Op lange termijn kunnen interventies veel geld besparen doordat er minder verzuim is. Grijp op tijd in als je ziet dat je werknemer een interventie goed kan gebruiken. Door een werkplekonderzoek kan een kleine aanpassing op de werkplek al genoeg zijn om je werknemer zonder klachten zijn werk weer te laten doen. Een fijne werkomgeving met een gezonde werkdruk en een goed ingerichte werkplek dragen bij aan het werkplezier van je werknemer.

©

Meer artikelen

Blog | 23 november 2021

Wanneer stuur je een zieke werknemer in voor een interventie?

Je werknemer is al langere tijd ziek en het lukt hem/haar maar niet om weer op te knappen en aan het werk te gaan. In dat geval kan een interventie uitkomst bieden. Een interventie kan helpen om de verzuimduur te verkorten of kan zelfs voorkomen dat je werknemer uitvalt. Met een interventie kan de terugkeer […]

Lees verder

Nieuws | 25 oktober 2021

“Vanaf het moment dat ik ben gestart bij TIGRA heb ik geen ziekmeldingen meer”

Eric Beckers, storingsmonteur bij Liander, zat vaak ziek thuis. Last van de rug, schouders of nek. Fysiek was hij in goede conditie, maar toch zat hij regelmatig in de ziektewet, tot frustratie van hem zelf. Zijn teamleider regelde een Gedragsmatige fysieke training bij TIGRA en dat heeft hem goed gedaan! “Mijn klachten zijn verdwenen en […]

Lees verder

Blog | 7 oktober 2021

Wat kost een werknemer die verzuimt?

Elk bedrijf heeft weleens een zieke werknemer. Bij jullie bedrijf zal dat niet anders zijn. Dat is vervelend voor de werknemers zelf, de collega’s en voor de organisatie. Het is daarom belangrijk om dit verzuim te voorkomen of in ieder geval snel weer te verhelpen, want een verzuimende werknemer brengt ook de nodige kosten met […]

Lees verder

Meer informatie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Inschrijven